Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.05.22 0 0 487

 

Szia!

 

Emlékszem a problémádra.

Ez egy olyan kórkép,melyet idegek,esetleg erek kompressziója /összenyomódása/okoz.

Olyan helyen,ahol az erek vagy/és idegek az izmok közötti hasadékokban,csontos szalagos alagutakban haladva nyomás alá kerülnek,és ez okozhat fájdalmat,érzéskiesést,zsibbadást,az izomműködés zavarát,kiesését,időszakos vagy állandó mozgáskorlátozottságot.

Fontos a pszichéd,a gyógyulásba vetett hited,és az,hogy tudd a betegséged gyógyítható!!!

Konzervatív kezelésként gyulladáscökkentő,fájdalomcsillapító,esetleg enyhe nyugtató adása lehetséges.Az érzékeny gócokba helyileg injekció adása,fiziotherápiás kezelés,hidro és balneotherápia,masszázs is szóbajöhetnek.

Ha ezek megvoltak,és a műtétet javasolták el kellene gondolkoznod rajta.

Kikérheted másik szakember tanácsát is,ha kételkedsz.A Te tested,és Te döntöd el a hogyan továbbot.

Kérdéseidre válaszolva:

1. nem kell,hogy félj,de mivel emberek vagyunk mindannyian biztonságra törekszük,és az ismeretlentől mindannyian félünk

2.a fentebb említett módokat még kipróbálhatod

3.ez relatív dolog,mihez képest nézzük.A választ a kezelőorvosod tudja megmondani,és lehet,hogy endoscóposan megoldható,ami nem jelent nagy megterhelést.

4.A fájdalom egyéni érzékenység függvénye,mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

A fájdalomcsillapításhoz minden embernek joga van.Nagyon korszerű készítmények léteznek,amivel áthidalható egy ilyen beavatkozás okozta kellemtlenség.

5.Mint mindennek ennek is van kockázata,de tudod azt az elcsépelt szlogent,hogy kockázat nélkül siker sincs..

6.Attól függ milyen beavatkozás lesz.Ezt a sebészeddel kell egyeztetni,és a szervezetedet kevésbé megterhelő módozat a célszerűbb,tehát a helyi érzéstelenítés,vagy regionális érzéstelenítést kérni.

7.A sebeknek van egy jellemző tulajdonságuk,hogy mikor kialakulnak fájdalom is kíséri létrejöttüket,de ld.fentebb említett fájdalomcsillapítás.

Előfordulhat,de nem valószínű.

8.Ha kipróbáltad a másfajta módozatokat,és nem javítottak a helyzeten,s a sportkórházba is ezt tanácsolták,akkor igen,ez van.

/a pozitív oldalról megközelítve a dolgot,örülni kell annak,hogy van lehetőség arra,hogy teljesen meggyógyulj,és minden a régi legyen!!!/

9.Ez lenne,ami most van.Meg időnként begyulladna,fájna,szedegtnél gyógyszereket,járkálnál a rheumatológiára,esteleg pszichés zavarokat is okozna,és gátlásokat.

Vidd el a leleteidet egy sebészhez,és a még nyugtalanító kérdéseidet,és azután dönts.

Minden szépet!

Előzmény: wawabagus (485)