péterkém Creative Commons License 2008.06.03 0 0 53

Kedveském! Lehet, hogy - fiatalságod okán - Te nem tudod értelmezni az Általad felidézett munkavégzési formák hátterét, ezért hadd világosítsalak fel azokról:

Társadalmi munka : a szocializmusban mindenki számára kötelezővé (és munkahelyi előrelépésének elbírálásában kitüntetett szempontjává) tett bármilyen, munkának látszó tevékenység.

"Kommunista szombat" : ugyanaz, csak a már - a késő Kádár-rendszerben - kényszerűen bevezetett "szabad szombat" felhasználása arra, hogy bizonyos, a rezsim által támogatott célok (pl. Vietnam megsegítése, na meg a rezsim sz-ból való kisegítése) érdekében még a szabadnapjukon is munkára fogják a már amúgy is kizsigerelt népességet.

Mindkét említett munkát az érintettek ingyen végezték!

A fentiek fényében: mi is a problémád azzal, ha (az én és a Te adódból) állami/önkormányzati szoc. segélyeken élő, munkaképes embereknek esetleg dolgozniuk is kéne valamit a közösségük érdekében? Sőt - horribile dictu - a gyerekeiket iskolába/óvodába kéne járatniuk, hogy nekik legalább esélyük legyen a segélyezettségből kilépni, és saját kezük munkájából megélni!

 

Előzmény: orpheline (36)