Tibbee Creative Commons License 2008.06.16 0 0 508
Sziasztok!

Nagyon szőrszálhasogató leszek, úgyhogy akiket az ilyen idegesít (sokan vannak), az ne olvassa tovább, de engem egy kicsit azért mégis zavar 1-2 dolog. (Mostanában akarok áttérni OpenOffice-ra)
Az egyik - ugyan eléggé érdektelennek tűnő dolog, de én viszonylag sokat használom a képletkészítős dolgot (Math) és a Writer-be írt szövegekhez is sokszor kell. Néhány jelet viszont órmótlannak találok. Szerintem túl vastag a gyökjel szára, meg a törtvonal és az un. "univerzális kvantor" is elég bumszli (az a fejjel-lefele A betű). A Word-ben elegánsabb volt. Nem lehet esetleg valahogy módosítani a jeleket? Meg az is zavaró, hogy ha újonnan nyitok meg egy ilyen képletes dokumentumot, akkor egyes részek hiányoznak, tipikusan az egyenlőség jel egyik szára. Ami ott van ugyan, de nem látszik és ez viszont tényleg nem szép.
És egy kevésbé apróság, sűrűn kell Writer-ben áthútnom átlósan egy táblázat celláját. Word-ben erre volt egy külön szegély. Ha valakinek ilyen extra igényei vannak, akkor lehet kérni, hogy ez bekerüljön, vagy vannak ezek ellen hasznos tippek (azon kívül, hogy ne használjak OpenOffice-t :-)?

Köszi és bocs