fischnek Creative Commons License 2008.06.22 0 0 4629

Sziasztok!

immár két kandallót építettem pusztán az itt szerzett tapasztalatok alapján, két éve és tavaly. A tavaly építettel kapcsolatban volna kérdésem, ehhez leírom a nagyjábóli paramétereket:

 

Egy Ed....in IDRO 70-es vízes tűzteret állítottam be a nappaliba, bontott téglás-gerendás burokba, gipszkarton sapkával. 200-as csővel van kötve egy 200-as kör kéménybe, ami nem túl magas, a bekötéstől talán még olyan 5-6 méter. Ettől függetlenül iszonyú huzata lett, egész télen alig győztem rakni hogy a radiátorok is melegek legyenek.

Lehet esetleg le kellene csökkenteni valahogy a keresztmettszetet... ?

 

Na szóval a kérdés: most hogy nem tüzelünk, a kandallóból folyton égéstermék szag szivárog vissza a lakótérbe. Nem annyira zavaró, csak épp mindig olyan mintha füstölt kolbászt tartanánk a vitrinben. Fokhagyma nélkül!

 

Mit lehetne tenni szerintetek? Arra gondoltam hogy a kandallóból kilépő csőbe beiktatok egy saválló pillangószelepet és azzal lezárom a kéményhuzatot. Esetleg ez e téli huzatárdatra is megoldás lehetne, persze ésszel szabályozva.

 

Örülnék ha írnátok pár ötletet vagy működő megoldást, akár a kéményre vonatkizk akár más megoldásra, ami kiűzi a füstöltkolbászt a lakábsból!

 

köszönöm előre is!