minka456 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 441
Kösz a választ!!

Már azt hittem, bezárták a topikot, hogy senki nem reagált.
Valami hasonlót sejtettem, de hiányzott hozzá a kezelési leírás.
Szeretném még kérdezni:
- az így kapott lének nincsen nagyon "főtt" íze?
- mennyi ideig kell párolni, ill. miből veszed észre, hogy abbahagyhatod?
- milyen gyümölcsökkel próbálkoztál és mik a tapasztalataid velük?

Én az utóbbi 10-15 évben, mióta nagy fagyasztóládám van, inkább annak segítségével csinálok levet (magozott meggy, lebogyózott-összenyomkodott ribizli tömbbe fagyasztva várja, hogy ha télen kiveszem, lassan kiengedve leadja a kristálytiszta levét, amit frissen isznak a gyerekek-unokák, a gyümölcshúsból meg lehet dzsem, süti, akármi). Ez még abból a szempontból is jó, hogy a nyári munkacsúcsot ezzel kikerülhetjük.

Almához ez a fagyasztós-technika nem igazán jó, mert valahogy a fagyott almából préselt lének fura íze van. A kissé hibás almákat gy.centrifugával dolgozzuk fel (orosz centrifugáim vannak, amik ugyan ölég rondák, de nagyon jók, erősek, nagyteljesítményűek és taplószáraz, ami kijön belőlük, utóljára a szolnoki KGST-piacon vettem egyet 2000 Ft-ért a 90-es évek elején). Ha még lehet ilyeneket kapni valahol, melegen ajánlom őket mindenkinek! Kollégáimnak vannak elegánsabbak - Philips, Braun - de a tapasztalatcsere szerint az oroszok a nyerők.

Üdv: Anna
Előzmény: bmari62 (440)