hicky Creative Commons License 2008.07.28 0 0 161
Az új Škoda Superb öt csillagot szerzett a független Euro-NCAP töréstesztjei során, ami a lehető legjobb minősítésnek számít. E kiváló eredményhez a térdlégzsák is hozzájárult, az Euro-NCAP ugyanis a Škoda Superb mellé fűzött kommentárjában többek között az utasok térdei és felsőcombjai kiemelkedő védelmét is hangsúlyozta.

A Superb az oldalirányú és az oszlopnak ütközés szimulációja során egyaránt a lehető legmagasabb minősítést szerezte meg. A felnőttek védelmére 35, a gyermekekére pedig 40 pontot kapott. Mindemellett esetleges gázoláskor a gyalogosok védelme is igen magas színvonalú.

„Az új Superb fejlesztése utasai lehető legmagasabb fokú biztonsága jegyében zajlott. Örömmel tölt el, hogy a független Euro-NCAP tesztek eredményei is igazolták az olyan autó megalkotása érdekében kifejtett erőfeszítéseinket, amely nemcsak funkcionalitása és kényelme, hanem a vásárlók számára döntő biztonsága tekintetében is az élvonalat képviseli“ – kommentálta Dr. Eckhard Scholz, a Škoda igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja.

A Superb alapváltozata 5.870.000 Ft áron jelent meg a kínálatban, s felszereltségében hét légzsák, illetve további, a legmagasabb színvonalat képviselő biztonsági megoldások szerepelnek, mint például a nagyobb szilárdságú új karosszériageneráció, vagy a hátsó ütközéskori nyakcsigolya-védelem tekintetében (az úgynevezett ostorcsapás jellegű mozgásból adódó sérülésekkel szemben) továbbfejlesztett első ülések. Kívánságra az extrafelszerelések között egyebek mellett két további légzsák és az adaptív fényszórók rendszere is megjelenhet.



Azért nem teljesen reménytelen a helyzet.Attól még,hogy nem az igazi,azért még kitartok mellette. :)