landsmann Creative Commons License 2008.07.29 0 0 526

Hát, voltam már szarabbul, úgyhogy különösebben nincs okom a panaszra. Szedem a gyógyszereket, aztán így viszonylag jól vagyok. Persze akadnak rosszabb időszakok, de átvészelem őket. Rendszeresen mérem a vérnyomásomat, de rendben van. Múlthéten voltam vérvételen, mert kezd bosszantani az ujjizületeim gyulladása. Egyrészt örülök, hogy minden rendben, mert mindössze két érték lett megcsillagozva, de azok is a határérték körül mozognak. Az thrombocytaszám 149, (150-400) a vérsejt süllyedés meg 2 (5-10). Ez utóbbi elég alacsony, több folyadékot kellene innom. De nem tudok többet, mint amennyi jól esik. A többi érték szinte példás középérték. Másik szempontból viszont nem örülök, mert tulajdonképpen a kisizületi gyulladás oka nem lett felderítve. Kérdezem a doktornőtől, akkor mégis mitől lehet? Erre azt mondja, a diagnózis lehet a TIF, ahogy egy idősebb doki mondta régen. Az idős orvos beutalót írt valakinek, aztán a doktornő (valószínűleg mellette dolgozott) mondja neki, hogy doktor úr, nincs rajta diagnózis!

- Ha nincs, hát nincs!  

- De rá kell írni valamit.

- Akkor írja rá: TIF!

Az szisztencia ekkor már elfordult, úgy röhögött. A doktornő gondolkodik, hogy mi lehet az a TIF. Vette a bátorságot és megkérdezte.

- Megmondom én magának mi az a TIF, ha nem tudja.

- Sajnálom, de nem tudom. (mondta pironkodva a doktornő)

- A TIF azt jelenti: Tudja az Isten Fasza.

Na, hát nálam is ez a diagnózis izületi gyulladás téren. :) Majd a hőkezelés, vagy az iszappakolás rendbe hozza. :)

Amúgy ellenőrzésre majd szeptemberben kell mennem, akkor telik le a fél év. Ilyen melegben általában jobban vagyok, de a dilibogyók nélkül végem lenne. Próbáltuk már a Betagent és a Nootropilt is elhagyni, de nem megy, napokon belül rosszul leszek. Így aztán szedem hűségesen. Azért annak örülök, hogy a gyógyszerek nem bolygattak meg semmit és a véreredmény jó. Amúgy is ideje volt már 3 év után egy újabb teszt.

Előzmény: pk20 (525)