Törölt nick Creative Commons License 2008.09.21 0 0 8
Azért gondolom veszélyesnek mert tudománynak mutatja magát, aki nem tud különbséget tenni a hanta és a megalapozott ismeret között, az bedől és mantrázza a baromságot. Ha az ilyen emberek száma elér egy valamilyen kritikus tömeget, akkor a baromságcsíra kihajt és képes politikai ideológiai szintre nőni. szerintem ez a veszélye.
Sok tétel a pörzsölőben elhangzó "tudás" köréből a háborút megelőzően keletkezett, de akkor néhány párásszemű arisztokrata és értelmiségi hagymázos ideája volt. Ma viszont az internet és a tömegmédia korlátlan hozzáférést biztosít. És ugyan ki akarna egy tyúkszaros kis ország lakosa lenni, amikor lehetne épp Buddha sógora is, vagy ne adja sajátmaga, az Úristen komája is.
És nézz körül a világban, a hülyeség tömegeket képes megmozgatni. Pl. a fanatikus kereszténység milyen kontrasztos képes lenni az USA-ban, ahol egyrészt a legmélyebb természettudományos kutatások folynak egyrészről, ugyanakkor evolúciótagadó ítéletek születhetnek bíroságokon, eszement prédikátorokat követnek százezrek, stb. Nálunk is épp elég sok médiaszemélyiség nyomul ebben az ősmagyar álmisztikában, ráadásul sokszor hangadó politikusok is. Mások meg rájátszanak erre és ezeken lovagolva igyekeznek a hatalom felé.