Dínó Creative Commons License 2008.09.21 0 0 290
Nekem Immergas van. Nálam úgy működik, hogy a kazán a külső hőmérsékletnek megfelelően szabályozza az előremenőjét, ami belemegy egy Immergas DIM ABT modulba. Ebben egy hidrováltó után két úton megy tovább a víz, egyik a direkt körbe (a radiátorokhoz), illetve egy másik a kevertbe, aminek a hőfokát viszont az ABT szabályozza a külső hőmérséklet függvényében.

Így mindkét köröm a külső körülményeknek megfelelően változik, a padlófűtésköröm max 45 fokig, a kazánköröm meg olyan 60-65 fokig (legalábbis remélem, hogy ennyi a -20-ban is elég lesz. :) )

Lehetett volna úgy is, hogy csak a kazán előremenője szabályozott, a padlófűtés kevert körét meg nem egy hőmérséklet, hanem egy keverési arányt beállító háromjáratúval állítom elő, de én úgy gondoltam, hogy korántsem biztos, hogy a két fűtési módom karaktarisztikája (az időjárásszabályzás "görbéje") azonos lesz. Így maradt ez a drágább, de külön állítható megoldás.

Az igazán profi az lett volna, ha veszek egy Siemens vagy Honeywell vezérlőmodult, de ez még legalább egy százat dobott volna a költségeken, plusz egy olyan fűtéses csapatot kellett volna keresnem ,akik értettek volna hozzá. Egy ilyen brigád viszont nyilván drágábban dolgozik, mint egy "hagyományos" fűtésszerelő brigád.

Előzmény: Törölt nick (286)