Törölt nick Creative Commons License 2008.09.21 0 0 13
Kedves Najahuha,

a beídézett szócikk sehol nem állít semmit tényként, olvasd el figyelmesen. Amennyiben azért írtad észrevételedet, mert a Budha magyar eredetére nem "LEHET, TALAN, ESETLEG meg HA kezdetu mondatokbol" álló indoklást, hanem megfelelő kereszreferenciákkal igazolható TÉNYeket tudsz felmutatni, kérlek, tedd meg!

Az elméletek mindig szubjektív alapon keletkeznek, minthogy sokszor, vagy legtöbbször az egyén ötletén (amely a tudományterület bizonyos ismeretén kell azért alapuljon) nyugszik, és a próbák és ellenvélemények tüzében érlelődik. Amennyiben egy tudomány objektív bizonyítékokkal kevéssé rendelkezik, mint pl. a nyelvészet etimológiával foglalkozó része, akkor csak valószínű eredetekről lehet beszélni, mert nem fog az életben annyi bizonyíték előállni, hogy kétséget kizáróan igazolja egy név eredetét.
Pl. számunkra a Pressburg név már nem élő többé, csak az ismeri, aki történelemmel mélyebben foglalkozott, vagy épp pozsonyi, de mindenképp csak kevesen ismerhetik már ezt a helynevet. Idővel aztán senki emberfia nem fogja ismerni, csak a történészek, nyelvészek.

Üdvözlettel:
r
Előzmény: najahuha (12)