hifitibi Creative Commons License 2008.09.22 0 0 2154
Szia Éva!

A kiviteleződ azért próbál elrettenteni a falfűtéstől, mert nem ért hozzá. Jónéhány kivitelezőnek és sajnos sok "mesternek" megvannak a bejáratott módszerei, melyektől nem szívesen térnek el, mert így könnyebb pénzt keresni és lusták tanulni. (Tisztelet a kivételnek.)

Sok költségvetési összehasonlítás bizonyította már, hogy a falfűtés nem, vagy csak minimális mértékben drágább, mint a radiátoros fűtés. (Rendszere, kivitelezője válogatja.)
Azt viszont érdemes figyelembe venned, hogy a falfűtés alacsony hőmérsékletű (30-40 fokos) fűtés, melynek előnyeit elsősorban kondenzációs kazánnal tudod kihasználni. A kondenzációs kazánok viszont drágábbak a hagyományos kazánoknál, de kb. 12-13%-kal jobb a hatásfokuk azoknál. Tehát a plusz befektetés megtérül egy idő után.

Javaslom, előzetesen fordulj falfűtéshez hozzáértő szakemberhez, és ha úgy döntesz, vedd ki a kivitelezővel kötött megállapodásból a fűtés kivitelezését. Ha nem sürget az idő, nézz körbe a különböző rendszereket ajánló cégek ajánlatai között, de itt a topicon is vannak rendkívül segítőkész, köztudottan kiváló szaktudással rendelkező szakemberek (nem akarok senkit kiemelni, olvass vissza), akik konkrétan tudnak neked segíteni (ez utóbbi talán gyorsabb megoldás lehet).

Személyes tapasztalatom a falfűtésről: NAGYON ÁLLAT!
Ha van lehetőséged nem elállni a falfűtéstől, ne tedd!

Még egy szösszenet: A falfűtés jól hőszigetelt falakat kíván.

Üdv: Tibor

Előzmény: d.éva13 (2153)