Vezso Creative Commons License 2008.09.22 0 0 2155

Szia!

Úgy van minden, ahogy az előttem szóló leírta. Nekem a kivitelező, azt mondta, hogy a radiátor jobb, hosszú unszolásra, hogy miért, azt mondta, hogy mert ő ahhoz ért.

Én egy gyári rendszert építettem be, de ma már nem tenném, megvennék mindent külön-külön féláron. A tetőteret így fogom csinálni.

A padló fűtés is állat, érdmes kiegészítés ként csinálni, csak langyosan. Mindkettőnél fontos, hogy jó legyen a szigetelés. U<0,5, de ez nagyon a széle, ennél nem árt ha jobb. Ha van kedvetek barkácsolni, fel lehet tenni önállóan is a csöveket. Tényleg egyszerű. Az elosztótól és a szabályozást viszont szakember csinálja. Ha ezt te csinálod, akkor nem drágább a radiátorosnál. Viszont kétszer olyan vastag vakolat kell, ott van a szigetelő anyag, kondenzációs kazán, vagy sima, de akkor minimum hőcserélő kell, de inkább puffer (így meg nem olcsóbb a kondinál)

 

Utolérhetetlen a hőérzet. Jóval hűvösebb is elég, de tényleg. Nálunk a ház 65nm nettó és 1200m^3 a gázfogyasztásunk, úgy, hogy melegvíz és főzés is benne van. (kb 250m^3) Nincs radiátor (asszonypajtás nem tud hova teregetni:) ami porosodna, a gyerek lefejelné, meg helyet is foglal.

 

Ha mindent szakival csináltatsz max 1,5-ös szorzót szoktak mondani a radiátorhoz képest.

Előzmény: d.éva13 (2153)