sigrai Creative Commons License 2008.10.27 0 0 340

Ha a hasonlatoknál maradunk: itt van az egyszeri parasztember, akinek minden éjjel csak kétszáz forintnyi termését lopják el a kertből (nem bűncselekmény, csak szabálysértés!?), de szép lassan eltűnik mindene, amiért egész évben gürcölt. Aztán bedurran a feje, és áramot vezet a kerítésbe...

Hát elnézést, ha néha túlzásokba esem a hasonlatokkal, csak így próbálom érzékeltetni, hogy a zeneiskolákban, meg itt, meg ott, szép lassan egyenként szétlopdossák a szerzők és zeneműkiadók által megtermelteket.

 

Lehet, hogy nem jó a hatályos Szerzői Jogi Törvény, de most ez van, ezt kell betartani.

Ez a törvény pedig azt mondja ki, hogy jogvédett művek kottáját reprográfiával (fénymásoló, szkenner, fényképezőgép) még magáncélra sem szabad másolni.

Tehát hiába vetted már meg egyszer, Elemér, nem teheted meg, hogy beszkenneled, aztán a "kotta csere-bere" fórumon, vagy máshogy elküldöd valakinek. Mert ez nem csere, hanem többszörözés. Ezt szerintem sokan nem értik még, ez látszik egyes hozzászólásokból, ezért ismételgetem.

 

Ezen a fórumon kérdezték, hogy hol lehet legálisan kottát letölteni, ezért válaszoltam itt. A cég, a webhely megnevezése nélkül nem lehetett volna válaszolni. Ennyit a reklámról.

 

Üzleti érdekek... Drága Elemér, a kottakiadást életben tartani Magyarországon inkább misszió, mint üzlet manapság.

Most voltam Kínában, ahol a Kodály módszert akarják bevezetni az énekoktatásban. Közös kiadásban jelentetünk meg Bartók és Liszt műveket is, és büszkék a kínai kiadók arra, hogy az EMB neve rajta van az ott megjelenő kottán, mert minőséget jelent számukra. Meghívtak az új pekingi operaház könyvtárába előadást tartani a kiadóról négy nagynevű német kiadóval együtt (Schott, Breitkopf, Barenreiter, Sikorski.) Azt hiszem, mindnyájan büszkék lehetünk a magyar zeneszerzőkre, zenepedagógusokra, és talán egy kicsit a kiadók munkájára is.

Előzmény: ceruza_elemér (338)