Espé Creative Commons License 2008.10.31 0 0 21134
cirka egy hónapnyi előfizetés után kezdek én is szembesülni a vodafone csodálatos jellegű kibaszásaival. október 4-e óta használom a gprs szolgáltatásukat egy winmobile készüléken, ahol az outlookban egy gmail-es accounttal próbálkoztam imap-en idáig abszolút sikeresen. tegnapelőtt egyszercsak akarnék levelet küldeni, és dobja a hibaüzenetet, hogy a kimenő leveleimet nem tudja elküldeni. utánaolvastam a dolgonak, és látom, hogy a voda a hálózatán kimenő levelezést csak a saját smtp szerveréről engedélyez.

1. most komolyan, létezik ilyen, hogy ha levelet akarok küldeni a szaros internetelőfizetésemmel, akkor elő kell fizetnem a havidíjon felül a vodamailre is pluszban? 200 forint, na de akkoris.
2. ha négy hétig tökéletesen működött az smtp.gmail.com kimenő szervernek, akkor vajon egyszercsak miért gondolta meg magát? márpedig tuti, hogy ez a baj, mert wifin semmi gond nincs, küldi a leveleket mint a szél, viszont amint gprs-en keresztül próbálkozok, már dobja is a hibaüzenetet. megkédeztem más ismerősömet is, és neki (egyelőre) semmi gondja nincsen, pedig szintén gmailt használ, szintén az ő smtp szerverükkel.
3. sok helyen írták, többek között ebben a topicban is korábban, hogy alternatív smtp szerverrel megoldható a küldés, legtöbbször épp a gmailt ajánlják a hozzáértők. akkor nekem miért nem megy azzal sem? ötlet? köszi előre is.