klsderm Creative Commons License 2008.12.08 0 0 2153
p-pocok-nak és shara-nak

A legjobb az lenne, ha az egész Fórumot szőröstül-bőröstül átolvasná. De a tapasztalat az, hogy senki sem szeret igazából utánanézni a dolgoknak (nyáron lakásfelújítottunk és az egyik boltban elmondták, hogyan fog a parkettás csőbe húzni, és csak mosolyogtam, hogy engem aztán nem, aztán meg mi lett a vége…).
A 2076-os hozzászólásban leírtam néhány általános tanácsot, hogy hogyan válasszon, de ezt most sokkal jobban lerövidíteném:

TÖRZSÖN NE MENJEN HAVONTA KEZELÉSRE!

Ha törzsön szőrtelenítet, és
bárki is kezel majd, akár gyakorlott orvos vagy pár napja kezdő, betanított bérlő,
bármilyen géppel is dolgozik a legmodernebb ELOS lézer géppel vagy pár milliós egyszerű villanófénnyel, és
bármilyen áron is, egy a lényeg, várja meg míg egy (max. két) kezelés után kinő a szőrzet. Ez kb. 8-12 hét. Ha egy hónapon belül hívják vissza, ne menjen. Csak akkor menjen vissza kezelésre, ha már látja az új szőrzetet kinőni. Ebből pontosan, laikus számára is világosan nyomon lehet követni, hogy hatásos volt-e a kezelés. Az első kezelésre 30-50%-ban meg kell ritkulnia a kinövő szőrzetnek (törzsön)! A visszanövő szőrzetnek. Ha valakinek 5 kezelés semmilyen hatással nem volt, akkor még újabb 5 sem fog változást hozni.

A jó minőségű fotó pedig azért kell, mert a szőrmentes pár hét után újranövő szőrzet sok esetben azt a látszatot keltheti, hogy semmi sem történt. Ilyenkor a páciens vegye elő otthon a fotót és ellenőrizzen.

Ha havonta hívják vissza a törzsön lévő szőrrel, akkor ott valami hibázik.

Kádárdr













Előzmény: p_pocok (2139)