Axióma Creative Commons License 2008.12.15 0 0 2199
Nem fal, hanem padlo, de a kerdes szempontjabol mindegy lesz. Ismeros koltozott uj hazba, ahol a kovetkezok vannak: nappalin kivuli szobak radiator, nappali es egyeb helyisegek padlofutes. Adott gazkazan (SD Thema Classic), mellette egy mezei billenokapcsolo a padlofutesnek. A kazan primerben megy korbe a radiatorokon, a padlofutes viszont hocserelon keresztul megy, de azzal az egy kapcsoloval iranyitott, tehat tkp. allandoan keringetett szekunder koron van. Raadasul a termosztat a nappaliban van (a nappali a haz kozepen, ugyhogy pf. nelkul se lenne legjobban lehulo). Jelenseg: a nappali meleg, futes lekapcsol, szobakban faznak.
Erre a kovetkezot talaltam ki, javitsatok ha hulyeseg: 1. a gyerekszobaba egy radios termosztat, ami vagy-lagosan tudja inditani a gazkazant a meglevot kiegeszitve; es 2. a kapcsolo helyett a nappaliban meglevo termosztat jelet kellene kuldeni a szekunder keringetonek.
Mukodhet igy, jol? Kell-e lekapcsolni a szekunder keringetest, ha mar a kazan kikapcsolt?
[Es meg egy 3 utas is hianyzik, ha jo meleg a primer, akkor a kis hocserelo ellenere belemehet barmilyen meleg viz jelenleg a padloba.]
Elore is koszi!