czzs Creative Commons License 2008.12.17 0 0 21256
Viszont gusztustalannak, és etikátlannak tartom, hogy az internet szabadon csomagomat 5GB felett lassíthatják.
Én meg azt tartom gusztustalannak, hogy ma is árulnak 100 MB-os, 1G és 5G-s csomagot (utóbbit az "internet szabadon" csomaggal azonos áron), melyeknél ha túlléped ezt az adatforgalmat (ami ugyebár nem nehéz), akkor hó végén, utólag, olyan számlát kapsz kézhez, hogy két napig nem térsz magadhoz. Na ez a mocsokság.

Véleményem szerint tudomásul kellene venniük a szolgáltatóknak, hogy az adatforgalom jelentős része nem az ügyfél igénye miatt keletkezik, hanem szükségszerű velejárója a netezésnek (l. reklámok, flash-oldalak stb.). Ezért nem tartom etikusnak az adatforgalom alapján fizettetni velük. Az átalánydíj, plusz valamilyen minőségbeli korlátozás az ész nélküli hálózatterhelés elkerülése érdekében inkább elfogadható számomra.

Ha rajtam múlna, minden csomagnak korlátlan adatforgalmat tartalmazna, csak annyi lenne köztük a különbség (és ez befolyásolná az árukat is), hogy milyen adatforgalom felett lépne be a sebességkorlátozás. De pluszdíjat semmilyen körülmények között nem kérnék. Sajnos a szolgáltatóknak azonban nem ez az érdekük...
Előzmény: Rolf242 (21251)