Tündi2003 Creative Commons License 2008.12.17 0 0 21257

 Netvibesos kérdésre tud valaki választ?
Megnyitottam a www.netvibes.com-ot (ugye erről van szó?), és figyeltem az adatforgalmat: 300 kB-ot töltött le mindössze. Egy-egy youtube videó is max. 10-20 MB.

 

Az alap Netvibes nyilván nem sok. De amikor telepakolod a saját accountodat feed-ekkel, akkor mi van? Olyasmire gondolok, hogy amikor az RSS-t frissíti, akkor olyanokat ír ki a statusbaron, hogy pl. "Transferring data from www.homar.blog.hu"

Gondolom ez azt jelenti, hogy ilyenkor adatot tölt le. Na most nekem legalább 150 honlap és blog Rss-e van beállítva a Netvibeson. Épp azért ez a kezdőoldalam, mert innen könnyebben elérek mindent, ami érdekel. Könyvjelző funkció is van benne, azokhoz az oldalakhoz használom, ahol nincs RSS, vagy amilyen pl. az Elvira vagy a Pesti Est.

 

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de amikor én elkövettem azt a hibát, hogy Windows alatt próbáltam használni a netet, akkor hamarosan arra lettem figyelmes, hogy szinte folyamatos ki-bemenő adatforgalmam van, akkor is, ha nem csinálok semmit. Kiderült, hogy bekaptam egy szép vírust...

 

Azt honnan tudhatom meg, hogy vírust kaptam? Elvileg van ugye a Defender, van a Vistának tűzfala és a géppel kaptam egy McAffee Internet Security Suite-et is, ami 30 napig ingyenes. Ezt regisztálni kellett, és utána indult el. Ez volt az első, amit megcsináltam, amikor lett netem. Eddig még egyik se visított, hogy gáz van.

Amúgy muszáj Windowsoznom, mert egyrészt előtelepített gépet vettem, másrészt elveszítem a garanciát, ha lecserélem.

Amúgy nekem is volt olyan, hogy épp nem csináltam semmit (kilépni készültem, és már bezártam az IE-t), amikor is még mindig jelzett 6kB forgalmat.

 

Ha leszedek még egy ingyenes próbaverziót, pl. nod32-őt, akkor az nem fog összegabalyodni a McAffeevel?

Előzmény: czzs (21254)