czzs Creative Commons License 2008.12.23 0 0 21291
Mellékesen jegyzem meg, hogy 16-a óta van netem, és tegnap ünnepélyesen átléptem az 1GB adatforgalmat, pedig az egyik napon nem is neteztem
Ahhoz képest, hogy első nap 619 MB forgalmat produkáltál, szerintem kifejezetten jól állsz. Írta valaki, hogy könnyen előfordulhat, hogy egy Windows update futott a háttérben. Szerintem érdemes letiltani az ilyen automatizmusokat, ha figyelned kell az adatforgalmadra.

Hát, nem tudom, milyen honlapokra gondoltak, de én még százon se jártam, és ebben már ismétlődések is vannak.
Honlap és honlap között hatalmas, nagyságrendi különbségek vannak. Azt lehet mondani, hogy a szöveges információ, sőt a kisebb képek, grafikák nem generálnak számottevő adatforgalmat. Ellenben a sok nagy kép, a flash-marhaságok, a sok izgő-mozgó, állandóan változó reklám már igen. Nem beszélve persze az online kép és hang átvitelről.
Szerintem: a reklámokat minden lehetséges módon blokkolni érdemes, a flash-es oldalakat meg lehetőség szerint kerülni. Online kép és hang pedig módjával, amire tényleg szükséged van, nem megnézni minden szart.

Arra gondolok, hogy a Vodás srác is leírhatta 'magánhasználatra' ezt a kódot, bár lehet, hogy meghatározott usb stickhez vagy előfizetéshez tartozik
A saját SIM-kártyádhoz tartozik, így visszaélni csak akkor lehetne vele, ha ezt is ellopnák tőled. Valójában az ellen biztosít be, hogy más ne használhassa a tudtod nélkül a SIM-kártyát, azaz az előfizetésedet.
Mindenképp a PIN1-et kell használnod, a PIN2 csak nagyon ritkán kell.

Az adatforgalmadra pedig ne magyarázatokat kreálj, hanem keress egy progit, ami folyamatosan mutatja, hogy alakul az adatforgalom, és akkor láthatod, hogy melyik oldal mennyit "fogyaszt".

A GPRS-módhoz pedig annyit: időnként előfordul, szerencsére egyre ritkábban, és magától visszaáll. Egy éve még volt, hogy egész estén át így működott csak, ma már csak ritkán és percekre vált át.
Előzmény: Tündi2003 (21289)