Tündi2003 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 21293

Mellékesen jegyzem meg, hogy 16-a óta van netem, és tegnap ünnepélyesen átléptem az 1GB adatforgalmat, pedig az egyik napon nem is neteztem

Ahhoz képest, hogy első nap 619 MB forgalmat produkáltál, szerintem kifejezetten jól állsz. Írta valaki, hogy könnyen előfordulhat, hogy egy Windows update futott a háttérben. Szerintem érdemes letiltani az ilyen automatizmusokat, ha figyelned kell az adatforgalmadra.

 

Végül is nem kell figyelni az adatforgalomra, hiszen korlátlan netet vettem, de azért bosszanta, ha lelassítanák a netem. Árban persze ugyanannyit fizetek, de azért más dolga is van az embernek, mint a gép előtt ülni, amíg bejön egy oldal. Tudod, time is money. :)

 

Az mennyire biztonságos, ha le van tiltva az automatikus frissítés? Pl. pár napja volt a hír, hogy rés van az IE7-esen, egyes kínai oldalak meglátogatásával vírus jön a gépre. Rá 1-2 napra készen volt a frissítés, nekem le is jött, önmagában 66 MB volt. De legalább befoltozott egy lyukat (elméletben), még ha én nem is járok kínai oldalakra.

 

Honlap és honlap között hatalmas, nagyságrendi különbségek vannak. Azt lehet mondani, hogy a szöveges információ, sőt a kisebb képek, grafikák nem generálnak számottevő adatforgalmat. Ellenben a sok nagy kép, a flash-marhaságok, a sok izgő-mozgó, állandóan változó reklám már igen. Nem beszélve persze az online kép és hang átvitelről.
Szerintem: a reklámokat minden lehetséges módon blokkolni érdemes, a flash-es oldalakat meg lehetőség szerint kerülni. Online kép és hang pedig módjával, amire tényleg szükséged van, nem megnézni minden szart.

 

Nyilván van különbésg honlap és honlap között, de 2008-ban ki megy fel szinte csak szöveget tartalmazó oldalakra? Másrészt én pont rengeteg podcastot hallgatok(YouTube és mp3 letöltés ritkán van), sőt le is töltöm őket a számítógépemre, későbbi újrameghallgatás céljából vagy akár mp3 lejátszóra is. Van, amelyik másfél órás. Na, képzelheted, hogy adatban az mennyi! A flashes oldalakat meg nálam jobban nem utálja senki. :)

IE7-ben lehet blokkolni reklámot?


Előzmény: czzs (21291)