conticat Creative Commons License 2009.01.05 0 0 2271
Sziasztok!

Tegnap találtam rá erre a fórumra és egy kis segitséget szeretnék kéreni természetesen falfűtéssel kapcsolatban. Olvasgatva a fórumot elhűlve láttam az alacsony gázfogyasztásokat, merthogy az enyémről ez nem mondható el. December közepe óta a mai napig kb. 350 m3 gáz fogyott, és még csak fél hónapnál járunk. A házban mindkét szinten falfűtés van,  a földszinten mindenhol és az emeleti fürdőben padlótemperálás. Egy termosztáttal működik a fűtés, ami csak a falat szabályozza, a padlófűtést egy órát üzemel, egy órát kikapcsol.; A fűtést a kivitelező és tervező cég (Qualitherm) -15 foknál 35 °C-os előremenő viz mellett 22 fokra méretezte, a vizes helyiségekben pedig 24 fokra. Ezzel szemben a Saunier Duval Isotwin Condens kazánom 35 fokra be sem kapcsol (mi lehet az oka?), 45 foknál hajlandó délután 4-től lefekvésig kb. fél- 1 fokkal feljebb vinni a hőmérsékletet. Az utóbbi napokban szinte sosem érte el a 22 fokot a termosztát szerint (az emeleten viszont ilyenkor hőgutát lehet kapni, gondolom kisebbek a helyiségek meg az ablakok). Napközben ugyan leveszem a hőmérsékletet 19,5 fokra, de a ház még egyszer sem hült 21 fok alá, ezért nem gondolom, hogy a szigetelés a probléma. A padlófűtés a fentiek szerint egész nap megy, de minimális a fogyasztása. Nagyon elszomoritó ez a magas számla, mert a falfűtés jelentős költség, ráadásul szakemberek végezték a kivitelezést.
Az új házam alapterülete kb. 155 nm (fölszint 100 + emelet 55)  + 26 nm garázs. Nagyon sok ablak van főként a fölszinten, szinte mind földig érő, 1,1-es üveggel, déli-délnyugati tájolással. A garázs is fűtve van kb.10 fokra temperálva.
A falak 30-as Mátratherm tégla, rajta 10 cm hőszigetelés, a födém az emelet alatt monolit vasbeton,  a többi helyen 20 centi hőszigeteléssel.
Tudnátok esetleg tanácsot adni?
 
Előre is köszönöm.
Conticat