yps12 Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2316
Ez a pár tizedes játéktered szerintem azért van, mert a Te rendszered nem olyan lusta, mint egy tisztán fal/padló.

Egyetértek, hogy a pontosabb szabályozással összességében megfelelőbb végeredményt kapunk, és ennek egyik eszköze egy jó termosztát. Viszont akik nem elégedettek teljes mértékében a fűtésükkel (nem kevesen vannak így), valószínűleg hiába cserélnék a 2-es számú versenyzőt az 1. számúra, nem lennének sokkal előrébb.

Én úgy kaptam meg a rendszert, hogy +- 2 fokos, a kapcsolócsaládba illeszkedő analóg termosztátok szabályozták a fal/padló fűtést. Mégis ennél nagyobb problémát jelentett a helységenkénti szabályozhatóság hiánya.

Úgy gondolom nem szabad a rendszer finomhangolását kihagyni. Azaz azt számon kell kérni a vállalkozótól, esetleg jólteljesítési garanciaként visszatartani a vállalkozói díjból is. Aki tervezi, kivitelezi, legyen szíves visszajönni az első tél közepén és az addig összegyűlt felhasználói tapasztalatok alapján végezze el a szükséges beállításokat.

Ha pedig már erre nincs lehetőség, szakembert kell keresni (bár erre egy friss beköltözés után csak keveseknek van kedve:-)), vagy saját magát kell beleásni a témába. Átgondolt előkészítéssel, kísérletezéssel egy családi ház, vagy lakás fűtésén lehet még optimalizálni.
Előzmény: MGX1 (2312)