yps12 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2350
Egy Daikin mini hőszivattyús folyadékhűtővel szemezek én is. Nyilván az lenne az optimális, ha valami automatikusan kiszámolná a fedezeti pontot a gáz és a hőszivattyú esetén az adott időpontban a körülményeknek megfelelően választana energiaforrást. A legegyszerűbbnek a 0 fok külső felett menjen a hőszivattyú, alatta a gáz tűnik.

Jelenleg a kazán nálam kialszik, ha a visszatérő megközelíti az előre menőt, a kazán szivattyúja viszont nem áll meg. Ebből nekem az jön le, hogy ha a hőszivattyút a főkörbe kötöm be és ugyanolyan előremenőre állítom mint a kazánt, akkor addig a kazán nem kapcsol be, míg a hőszivattyú működik. A hőszivattyút tudom úgy paraméterezni, hogy 0 fok alatt kapcsoljon ki, felette meg be. Így azt remélem, hogy az egyes rendszerek natív szabályozásával (azaz plc nélkül) is megvalósítható az automatikus átállás. Vagy ezt rosszul gondolom? Örülnék, ha valaki meg tudná mondani, hogy mire tudom használni a vezérlőmet (Mitsu Alpha), ha már neki csak az előremenő beállítása marad...

A komolyabb problémának a fagyálló és a belső főtőközeg elválasztása miatt fellépő 5 fokos lépcső miatt bekövetkező veszteség látszik.
Előzmény: MGX1 (2342)