avuss Creative Commons License 2009.01.11 0 0 2164
Szólnék egy pár jó szót az IPL védelmében. A teljesség kedvéért, fiú vagyok, és évek óta hadilábon szinte mindenféle szőrrel, pl a lábamon is. Pár éve váltogattam trimmelés, borotva, és krém között, több-kevesebb sikerrel. A lábamon a borotvától itt-ott benövő szőrszálak keletkeztek, nem volt annyira vészes, bár akkoriban katasztrófaként éltem meg. Másfél éve rászántam magam gyantáztatásra. Eleinte ok volt, aztán hirtelen elleptek a benövő szőrszálak miatti gyulladások, olyan helyeken is, ahol előtte sosem volt. Pár alkalom után abbahagytam, és elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, hogy adjon valamit, amitől ezek gyorsabban elmúlnak.

Addig sosem gondolkodtam semmiféle lézer vagy villanófény kezelésen, mert szőke vagyok. A doktornő ellenben úgy gondolta, érdemes megpróbálnom, mert szerinte van annyi pignemt a szőrszálakban, hogy azt már foghatja a fény. Önmagát ajánlotta, de akkor még nem volt gépe, csak tervezte. Utána nem tudtam kivárni, hogy megjöjjön a gépe, körülnéztem, és elmentem egy "olcsó" helyre, ami konkrétan azt jelenti, hogy egy teljes láb 30 ezer. Egyelőre nem reklámozom, majd esetleg pár hónap múlva. Egy szimpatikus hölgy, nem hitegetett fájdalommentességgel, és tetszett az is, hogy rögtön az első alkalom után írt számlát. Normális esetben ennek nem kéne hírnek lennie, de előtte a gyantáztatások után ilyesmivel nem törték magukat a kozmetikusok...

Hónaljjal kezdtem, mert az csak 6 ezer, de nem tudtam kivárni a másfél hetet, hogy hat-e, ezért megkértem, hogy másnap csináljunk a lábamon egy próbavillantást. Szivesen, és ingyen megcsinálta. De itt volt kis komplikáció, ugyanis amíg a hónaljon a pír másnapra elmúlt, addig a lábamon bizony megégetett, mégha ez Bepanthennel 2 hét alatt el is múlt. Emiatt nem voltam happy, bár ahogy itt visszaolvastam ez "jobb" helyeken is megtörténik...

Az viszont nagyon tetszett, hogy 9-10 nap után mindkét helyen elkezdtek hullani a szőrök, a lábamon pl a teljes felületen teljesen eltűnt minden, és azóta is (ez volt 10 hete) ezen a kis felületen csak pár pihe nőtt vissza. A hónom úgy nézett ki, mint egy falu bombatámadás után: a lakosság fele nem él, a másik fele elő-elő bújik, de csak ímmel-ámmal. A visszanövő szőr sokkal lassabban nő.

Azóta túlvagyunk a teljes lábon, de visszafogott energiával, nem is volt semmilyen égési probléma, bár az is igaz, olyan elsöprő szőrhalál se. De nagyon elégedett vagyok. A hónaljamat azóta kétszer kezeltük, ott még ritkább lett, jövő héten lesz a második láb. És hát nagyon nem mindegy, hogy 30-at hagyok ott, vagy négyszer ennyit. Mindenesetre most már eltökélt vagyok, ha mégsem jönne be az IPL, rászánom a négyszeres árat is. De per pillanat nem úgy tűnik, hogy szükség lesz rá.
Előzmény: dcarter4 (2141)