liblib Creative Commons License 1998.11.10 0 0 8
Kedves OWO!

Végigolvastam a tanácsokat,s csatlakoznék Red Sonja-hoz, aki szerint ketto emberbol áll egy kapcsolat. Nem lehet csak a NO-tol elvárni, hogy cselekedjék.
Egyébként én majd csak jövore leszek feleség, de nagyon érdekel ez a téma. Nem mintha jelenleg valami problémám lenne, csak én szeretek kicsit elobbre nézni.
Tehát a véleményem az olvasott szöveggel kapcsolatban:

Nemcsak kenyéren él az ember

"Ha a jövo kiszámítható, akkor ez kiöli a bátorságot."
Csak részben tudom elfogadni ezt az állítást, mivel úgy gondolom a jövonket úgysem tudjuk pontosan meghatározni, tehát mindig közbe jöhet valami. Ugyanakkor felelotlenségnek tartanám, ha semmit nem döntenék el elore, hanem majd ahogy az élet hozza alapon cselekednék. Ezt esetleg akkor tudom elékpzelni, ha nincs még gyerek.

Hogyan nyerjétek el a férfi szerelmét?
"Csak nem eröltetni"
Ebben én is egyetértek, amennyiben már teljesen felesleges a házasság eröltetése. DE idáig nem szabad eljutni. Fontosnak tartom a kommunikációt, az intuíciót / noknél inkább jelentkezik /, hiszen ha figyeljük párunk rezdüléseit, akkor lényegesen csökken az esélye, hogy tönkremenjen a házasság.

Külsoségek
"Mukedvelo, aki az esküvot diadalmas célbaérésnek és nem a legkockázatosabb indulásnak véli."
Ezt én is így gondolom. Bár ezt sem lehet így kategórikusan kijelenteni. Mivel léteznek olyan párok, akik nagyon sok év együttélés után szánják rá magukat az esküvore, és vannak, akik pár hét / hónap után döntenek így. Ha az 1.esetrol van szó, akkor már nagyjából ismerik egymást, és tudják mire számíthatnak a jövore nézve. Inkább a 2.esetnél fontos az, hogy úgy érezzék, ez most egy kockázatos vállalkozás.

A szellem ápolása
"Még akkor is, ha a gyerek v. háztartás látja kárát." Szerintem ezzel majdnem mindenki igy van, mármint, hogy valami saját elfoglaltságra vágyik, amit esetleg párja nélkül csinál. Persze, azért nem kell túlzásba esni sem, tehát az már káros / szerintem/, ha ezt a gyerek megsínyli.

Hát valahogy így látom. Bocsika, ha hosszú lett.