W/m2K Creative Commons License 2009.01.19 0 0 2413
Szia,

Érdemes bíbelődni a fűtési rendszered beállításaival és ellenőrizni a tipikus hőhíd pontokat (redőnytok, erkélyek, stb.) mert elég sok energia ott távozik.
De időt is kell adni az új épületeknek a kiszáradásra: nekem pont tavaly január 22-én indult a fűtésem és felkészültem napi 20-25 m3-re de 40 m3 felett volt az első napokban. Februárban nagyon el voltam keseredve 830 m3 első havi fogyasztás láttán.
De a páratartalom nyár után lement 50-60% alá, sok kis javítgatást eszközöltem (pl. 38PTH+8cm RP-PT falon külső és belső oldalon is villanykapcsoló, nem csoda, hogy süvített befelé a minusz 10 fok a kis "alagúton", ezúton is köszönet a villanyászoknak...) és az idei fűtési szezon sokkal jobban alakul.
Saját empírikus megfigyelés: éjszakára leengedett redőnyökkel (állítólag az 1.1-es ablakokat így 0.9-el lehet számolni!) és napsütésben felhúzott redőnyökkel napi 0.7 m3 gáz különbség adódott, azonos kinti hőmérsékletek esetén.

De vigyázz!
A legenda szerint bele lehet (lelki)betegedni a túlzott törődésbe. Sok hőszigetelős levert, ha magasabb az energiafogyasztása, mint amennyit szeretne vagy sok szoláros tiszta depressziós, ha nem annyi a szolártank hőmérséklete , mint amennyit várt. És ez kihat a családjára is... Persze én ezt csak hallomásból tudom ... ;-)

W/m2K
Előzmény: Les73 (2400)