yps12 Creative Commons License 2009.01.20 0 0 2436
Kapcsoló/konnektor szigetelés nem csak nálam volt szükséges (ld. 2413). Nálam a motoros redőny tápellátása és az éjjeli szekrény fejmagasságban levő lámpakapcsolója egy csatornában megy - nem túl szakszerűen. Így egy szelesebb éjszaka a légmozgás bent is érezhető.
Másik ilyen hely a teraszon létesített konnektor és a párja a fal belső oldalán. Itt teljesen átfúrják a falat a villanyszerelők, így biztos a légmozgás. Összességében ezek is rontják a fűtés hatásfokát.

A fal/mennyezet kombinációt javaslom fűtésre, padlót "csak" hogy ne legyen hideg a padló. Nekem a cső a falon/mennyezeten kívül megy, fólia nélkül.

A garázsban a fűtést ugyanúgy méreteztük, mint a lakrészeket, 27 nm és 4 kör (35 fok előremenő, -15 fok külső mellett). A garázs padlófűtés végül is felkerült a falra, mivel a garázs padlóra nem került szigetelés, így nem akartunk 15 cm betont átfűteni. De az egésznek nincs túl sok jelentősége, mivel a garázs az épületen belül van, az összes fűtőkört elzártam, így -15 foknál +13 fok van a garázsban.
Előzmény: fifty561 (2422)