HegyenVolgyon Creative Commons License 2009.01.23 0 0 2476

Sziasztok.

 

Tanácsért fordulok hozzátok.

Nagyjából összeállt a fűtési rendszerem, működik, tesztelés alatt van.

 

Saunier Duval Ecosy kondenzációs kazán, 1 kör padló, 4 kör falfűtés, illetve lesz még egy kör törölközőradiátoroknak, de az még nem megy. A négy falkör sorosan közvetlenül ágazik le az előre menő csőről, utolsónak meg a padlókör egy termosztatikus keverőszeleppel, ami a beállított padló-előremenő hőmérséklet eléréséig visszakever a padló visszajövőjéből. Így mehetnek a falak 40 fök körülivel, a padló meg 30 fokkal.

 

A kazán elég egyszerű, könnyen egy potméterrel állítható a teljesítménye 6-30 kW-ig, próbálgattam is. Legalacsonyabb fokozatra tekerve és a kezelő panelon lévő külső tekertyűt is minimum állásra véve is tartani tudta a rendszer a 16 fokos levegőhőmérsékletet 26-28 fok! előremenő mellett, úgy, hogy a födém még nincs leszigetelve, a ház még nincs felfűtve, kint kb 0 fok. így kb. 1/4 m3 gáz fogyott óránként.

 

Kipróbáltam 15 kW körüli állásban is, 45-48 fok előremenővel, így sokkal hamarabb eléri a 17 fokot belül, de többet is eszik természetesen, még átlagban is, hosszabb, pl. 8 órás időszakot véve alapul.

 

Födémszigetelés és felfűtés és teljes kiszáradás után nyilván jobb lesz a fogyasztás, de az arány szerintem maradna.

 

 

A kérdés az lenne, hogy melyik lehet a jobb a kettő közül? Vagy esetleg még egy harmadik?

 

 

Köszönettel.