monazzo Creative Commons License 2009.02.16 0 0 2632
Hat ez tenyleg kevesnek tunik. Nalam szinte minden kulso fal teljesen be van tekerve, pedig eleg jo a szigetelesem (fal U=0.2). Aki csinalta, azzal ervelt, hogy nem kerul sokkal tobbe igy, de sokkal jobb lesz. Kicsit tulmeretezett, de nem erdekel, 30-35 fokos lehet az eloremeno.

Szerintem (laikus) elsosorban a szigeteletlen teglafal miatt van hideg, es amiatt, mert joreszt nem a kulso falakra tette a falfutest. Elvileg oda kellene, es eleget. Ehhez kepest nem rossz, ha 17 fokra fel tudod tornaszni :).
Ha meg lehetseges, be kellene huzni meg 1-1 kort a baloldali ket szobaban a kulso falakra. Gondolom, ott van inkabb hideg.

Es foleg jo alaposan szigetelni kellene, padlast, padlot, es falakat.
Vigyazz vele, mert altalaban a szigetelesnel a ragasztot pogacsas modon rakjak fel (legrest eredmenyezve), ahelyett, hogy elobb levakolnak a falat, es a tomor sima feluletre ragasztanak teljes feluleten az EPS tablakat. Persze igy dragabb.
Meg az is segitene, hogy a tablakra zart korben raknak fel a ragasztot, plusz kozepre pogacsakat (az oldalukat nem szabad bekenni).

Egyik baratom csodalkozott, amikor suvitett a szel a szigetelese meg a fala kozott... pedig probaltak lezarni ahol lehetett (legalul, es legfelul)... kepzelheted, mennyit szigetel igy.
Előzmény: ch.peter (2631)