wrxsti300 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 2646
Kedves Digium!

Nekem van tapasztalatom polisztirol, polisztirén falazóelemmel készitett házba való falfűtésszerelésről. Ha bár miben segíteni tudok keress nyugodtan.
Elöljáróban megjegyezném, hogy néha olvasok pár fura dolgot a hozzászólásokban, mint pl.: a tiédben, hogy be akarod vágni a csövek helyét hőkéssel.
Szerintem ez nem jó megoldás, sőt! Az a felülete a csőnek, ami polisztirollal érintkezik (jelen esetben, több mint a felület fele) nem tud hőt közölni megfelelő hatásfokkal.
Néha olvasok olyat is, hogy YTONG falazóelembe szintén bele (barkácsolják) a fűtéscsöveket, majd a rabichálót beleglettelik. Igy megspórolják a vakolatot, vagy esetleg a könnyű szerkezetű falfűtésrendszert (gipszkarton). Amit az ember megspórol a réven azt elveszíti a vámon. Ez a rendszer soha nem lesz olyan hatásfokú, mint amikor a vakolat, a gipsz, vagy a gipszrost teljesen körülveszi a fűtéscsövet. A falazóelem ( az összes tégla) akkor jó, ha többek között jók a hőszigetelési értékeik. A falfűtés ezért sem sugároz kifele, mert a hő nem a szigetelés felé fog "elindulni", hanem a hőközlő, réteg felé. A mi esetünkben a vakolat, vagy a gipsz, vagy a gipszrost fele.
Ennyi az indoklás, továbbiakban ajánlom az általunk forgalmazott rendszert.
A hőkéssel, csak a gerincvezetéket, ill az osztókat kell besüllyeszd, a gipszkartonok 15 mm vtg-ok, a fűtőcső (8*1 mm PEXC Oxigén diff mentes), már benne van ebben a vastagságban, hátoldalt rabicháló, hogy ragasztott technológiával fel lehessen szerelni a kívánt felületre. Ebben az esetben a paneleket kérjük a betonba is rögzíteni, tényleg csak pár helyen az alapos biztonság miatt, de a szerelési utasítás amit mellékelünk hozzá kitér egyértelműen minden felületre való rögzítési módra.
Remélem segítettem, ha valamire szüksége van nyugodtan keressen, ingyenesen készítünk teljes rendszert magábafoglaló fényképes anyagkigyűjtést árakkal.

Üdv: AJ


Előzmény: digium (2637)