Pandus Creative Commons License 2009.02.20 0 0 2879

hátha érdekel vkit:

 


A Wizz Air megnyitotta temesvári bázisát és további terjeszkedést jelentett be
A Wizz Air diszkont légitársaság megnyitotta harmadik romániai bázisát Temesváron (Bukarest és Kolozsvár után). Ez sorban a tizedik Wizz Air bázis a régióban. A bázison egyelőre egy  vadonatúj Airbus A320-as repülőgép állomásozik. A légitársaság 5 új járatot indított a február 19-től  a meglévő 3 mellé, így jelenleg Rómába, Londonba (Luton), Dortmundba, Milánóba (Bergamo), Barcelonába, Párizsba (Beauvais), Valenciába és Velencébe (Treviso) indít járatokat Temesvárról, ezzel a megye legnagyobb útvonalválasztékát kínálva az utazni vágyóknak. A jelen expanzió annak a tervnek a része, amely szerint a Wizz Air idén megduplázza méretét Romániában. A Wizz Air februárban 34%-os piaci részesedés mellett átvette a piacvezető szerepet a diszkont légitársasági szektorban Romániában.
Ezzel egyidőben Váradi József vezérigazgató Prágában arról beszélt, hogy a már bejelentett egy Airbus A320-as repülőgép mellé - amit a cég a júniusi bázisnyitás kapcsán helyez Prágába - júliusban megérkezik a következő új repülőgép. A kapacitásbővítés lehetőséget teremt arra, hogy növeljék a sűrűséget a légitársaság római, brüsszeli, párizsi és eindhoveni járatain, illetve beindítsák a madridi, malmöi és nápolyi járatokat a cseh fővárosból. További két új járatot még az elkövetkezendő hetekben bejelentenek. A cég egyébként már megkezdte a közel 70 fős cseh személyzetének felvételét.
A Wizz Air 5,9 millió utast szállított 2008-ban, ami 41% növekedésnek felel meg 2007-hez képest. A cég jelenleg 21 Airbus A320-as repülőgéppel üzemel, 10 bázissal rendelkezik (Budapest, Katowice, Varsó, Gdansk, Poznan, Szófia, Bukarest, Kolozsvár, Temesvár, Kiev) és több mint 120 útvonalon közlekedik.
A légitársaság Magyarországon 18%-os növekedés mellett 825 ezer utast szállított 2008-ban, ezzel az ország legdinamikusabban fejlődő légitársaságának mondható. Budapesten idén nyáron egy harmadik Airbus A320-sal bővül a Wizz Air flotta.