Timcsi8201 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 473

Kedves MáriaMagdolna!

 

A használatánál nem tudom konkrétan mire gondolsz, de ugyan úgy, mint másnál van termosztát és azzal tudod beállítani, hogy milyen meleget szeretnél. Igazából én nagyon fázós vagyok, de ennél 22-23 fokra van nappalra állítva (amikor otthon vagyunk), 20 fokra éjszakára, mert aludni viszont nem tudok nagyon melegben! (Ez kb. 25 fok volt gáznál, és 22 éjszaka).

Az hogy mennyibe kerül, az attól függ, mekkora a lakás, vagy a fűtendő helyiség, illetve, hogy kiegészítőnek szeretnéd, vagy önálló fűtésnek!

A jó komfortérzet annyit jelent, hogy - nem tudom mennyit tudsz az infrasugárzásról - de nem kell olyan magas hőfokra állítani, mint mást, mert ez először téged és a tárgyakat melegíti, utána a levegőt. Ami miatt még emellett döntöttünk, hogy itt igazából max 2-3 fok a különbség a padló és a plafon között. Telejsen másképp működik, mint más fűtés! Nem tudom, hogy lehet - e, de biztos nem, szívesen küldenék egy honlap címet, akiktől mi vettük és megtudnád nézni! Az oldalukon sok minden érdekesség van, de ha adsz egy mail címet, szívesen átküldöm, vagy ha itt lehet, szólj és átküldöm!

Ami a tűzveszélyességét illeti: ezeket gipszkartonra, fára, bármire felrakhatod, mert a hátsó oldala teljesesn hőszigetelt, nekünk is a gyerekszoba plafonja fa borítású, és ott van és működik, és nincs semmi baja!

Egyébként leteszteltük, nem melegszik fel a hátsó oldala nagyon!

Ha van még kérdésed és tudok segíteni, szólj nyugodtan!

T

Előzmény: MáriaMagdolna (470)