Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 319

Azt jól is teszik, hogy rendbehozzák a HÉV-et. Amúgy meg az önkormányzat elkezdhetett volna gondolkodni a 60-as években, mikor odaengedte a kitelepülőket, hogy hol fognak azok majd közlekedni. (Mert már az II. világháború után hozták fel vidékről a népet, hogy építsék újra a fővárost...)

 

Én bizony inkább tömegközlekedést fejlesztenék és a meglévő utakkal operálnék, egy centi új utat nem építenék, míg a megalapozottsága nem bizonyított. És arról nem kell vitatkozni, hogy mennyire bizonyított vagy sem, mert az átmenő forgalomról mindenki csak dumál, de senki nem mérte még meg. Ez tény. Benne van a településrendezési tervben, ahogy benne van az is, hogy a Barát-patak völgyét és a Majdánt megkutatták és bizony értékes élővilág van mindkét helyen. Mivel lakóterületet lehet másutt fejleszteni, ami ott van, azt viszont csak ott lehet megvédeni, ezért a méregzöld pomázi vezetés eldönthetné, hogy mit akar.

 

Arra mért nem gondol senki, hogy

a) Ha a lakosság okozza a forgalmat az elkerülőút nem megoldás.

b) Ha viszont megépítik azt az elkerülő utat, ami nem megoldás, akkor az fogalmat és kereskedelmi-gazdasági létesítményeket fog vonzani, és az egész olyan lesz, mint Törökbálint, agyon építve, nő a zaj és a levegőszennyezés, elvész a szép ZÖLD érték, elpusztulnak az élőhelyek és ott fog ülni Pomáz a Pilis megcsúfolt kapujában.

 

Budakeszin lakom, elég a térképre nézni és bárki láthassa, hogy Keszi helyzete közlekedésileg sokkal rosszabb. Elkerülőutat nem lehet építeni. Minden reggel elindulok 7-kor akkor is, ha 10-re megyek, mert 7 után olyan dugó van, hogy a 3/4 órás utat másfél óra alatt is nehéz megtenni (persze vannak szerencsés napok, de arra nem alapozhatok ugye.) Ha baleset van közlekedés nincs, télen a hó miatt, nyáron a felforrt hűtővíz miatt gyalogolok haza. Rendes bicikliút nincs, a főút pedig életveszélyes. És nem akarok elkerülőutat! Mert inkább én szívjak, hamár itt lakom a zöldben, minthogy egy fát is kivágjanak! És aki kiköltözik a zöldbe az csak viselje csak el a dugókat. Ez így fair.