Nicsinyo Creative Commons License 2009.02.27 0 0 324
Most meg én nem voltam elég pontos. Ugyanis ez a hanyatlàsi, emelkedési ciklus nem az emberek genetikai vàltozàsàra vonatkozik, hanem tàrsadalmi, felfogàsbeli, viselkedési vàltozàsokra. S persze nem valami tudomànyos dolog, inkàbb misztikus. Az kell hozzà, hogy az ember higgyen a bolygòk, (a Vilàgmindenség) és az emberek, àllatok, növények (természet) àllando, egymàsra hato kapcsolatàban. Semmi bizonyiték nincs ezekre.
De tényleg ennyire azért ne kanyarodjunk el a témàtol.

Arrol akartam tàrsalogni az elején, hogy mondhatjuk-e azt, hogy pl. ezek, vagy azok a közösségek ilyenek, vagy olyanok? Az àtlag ember hajlamos az àltalànositàsra, hogy pl. az angolok hidegek, a franciàk go"gösek, az olaszok hangosak...stb.
Egyszer egy tàvolsàgi buszon (Pàrizs-Bp.) megkérdeztem egy franciàul értö, de nem fr. lànyt, hogy mi a véleménye a magyarokrol (gyakran utazott Mo-ra), azt modta: "diszkrétek", vagyis csendesek, nem hangoskodòk, visszafogjàk magukat tàrsasàgban. ( s ez igaz is, mert a magyar turistàkat pl. nem is lehet észrevenni Pàrizs utcàin, mindig csendesen beszélgetnek, nem ugy mint màsok).
En meg azt vettem észre, hogy sajnos a magyarok között sok a beképzelt. Itt a forumon is sürün talàlkozhatni öntelt alakokkal. Eletem soràn is sokszor talàlkoztam olyanokkal, akik tul magasra teszik a mércét mindenki szàmàra, s aki nem éri ezt el, azt kigunyoljàk, lenézik. Szerintem ez egy jellemhiba, s sokat àrt nemcsak az illetö környezetének, hanem sajàt magànak is.
Mit gondolsz?
Előzmény: becename (322)