pberencz Creative Commons License 2009.04.15 0 0 195

Sziasztok!

 

Lett jó sok kérdés! 8)

 

-Nos, az intrót átírni nem tudom hogyan lehet, de szerintem nincs túl sok értelme... A Seat is piros és a vw is, a bekapcsolásnál kb 3 másodpercig se virító vw embléma miatt nem hiszem, hogy érdemes lenne belepiszkálni a készülék lelkivilágába. Hangsúlyozom: szerintem. Amúgy meg izlések és pofonok...

 

-Igen, természetesen dvd-s verzió mindegyik rns 500-as, amikkel foglalkozom, tehát van hozzá olyan térkép, amin Mo. is rajta van, itthon is használható.

Ezeket a készülékeket általában a 4-es verziószámú térképpel küldik, amik nem éppen a legfrissebbek, sajna. (Gondolom senkit sem érdekel, de momentán nekem is ilyen van a napi használatú jettában, és itt pesten tökéletesen elvagyok vele.)

Létezik az 5-ös verzió, amit sumi kolléga nem talál túl jónak, nekem viszont az a véleményem, hogy a múlt évben 100000 (azaz százezer) km-t autóztam vele kishazánkaban és mindenhová odanavigált. Szerintem az i-Go is tartalmaz hibákat, hiányosságokat, úgyhogy én ettől sem várnék többet-jobbat.

Van aztán még a 6-os verziójú térkép is, amihez nekem még nem volt ugyan szerencsém, de van egy olyan érzésem, hogy az M0 új alkatrészei még nincsenek benne, sőt, talán még az M7-sem ér a határig. Ennek fényében nem biztos, hogy beruháznék egy minimum ~180 euró vételárú térképbe. Szerintem az 5-ös a nyerő.

 

-Az RNS510-zel (vw) és Columbus-szal (skoda) kapcsolatban azt tudom mondani, hogy létezik hozzá már a 4-es számú térkép frissítés, de az kb annyit tudhat, mint a másik fajtánál a 6-os. Magyarul túl sok pénzt ezért sem adnék, márpedig ennek is megkérik az árát. Ehhez a készülékhez nekem csak a 2008-as év térképe van meg, ez pedig a v3.

 

-A szállítási idő kb 2 hét szokott lenni. (Általában kevesebb, de volt már olyan is, hogy egy-két nappal több, úgyhogy ezért mondok kb 2 hetet.)

 

 

-Az érintőképernyős készülékek maximum másfél-két évesek lehetnek, hiszen azóta gyártják őket, a nem érintő képernyősök viszont ennek fényében minimum másfél-két évesek, de nem idősebbek, mint 3-3.5 év, mert az előtt még a cd-s verzió volt gyártásban. Ennél konkrétabbat nem tudok mondani látatlanban.

 

 

-A garancia egy érdekes kérdés... Ha nem működik a navi, akkor nyilván oda sem adjuk, de ilyen még nem fordult elő. Az biztos, hogy ezek jól összerakott készülékek, a gyártóik (rns500-blaupunkt, rns510-siemens) nem ma kezdték, nagyon régóta beszállítói az autógyáraknak. Nekünk van olyan mfd1 navigációnk, ami 2000-es évjáratú és a mai napig hibátlanul működik minden funkciója. Mondjuk nem is várnék el tőle mást!!!

 

-Mivel amatőrként, hobbiból foglalkozom ezekkel a dolgokkal (nem ebből élek, van tisztes foglalkozásom), tehát nincs erre szakosodott cégem (még), ezért a számla kérdése erősen problémás. Magánszemélyként veszem és utalom a pénzt a saját számlámról egy használt készülékért, ami mellé én is csak egy cetlit kapok, amin megköszönik nekem a vásárlásokat.

 

 

 

Remélem nem felejtettem ki egy kérdést sem...

 

Ha kell, szívesen megmutatom bárkinek, hogy miket lehet kihozni ezekből a készülékekből, illetve próbálok válaszolni mindenre! 8)

 

Peti

Előzmény: VéPeti (193)