Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 7838
Szia, üdv errefelé!

A turista-jegyet (bérletet) ajánlom, létezik egy, három, és öt napos.*


A seutu érvényes Helsinki, Espoo, és Vantaa körzetére, ennek ára
1 napos: 12 €
3 napos: 24 €
5napos: 36 € .
A helsinki főpályaudvar alatti aluljáróban is megveheted (ha megtalálod az YTV-pontot, mert az nem a legegyszerűbb feladat), de bármibe lefogadom, hogy a csarnokban lévő R-kioskban is árulnak.

A "nap" igazából órát jelent, pl. az "1 nap" 24 órás használatra szól. Ha ma 10 órakor érvényesíted, akkor holnap 10-ig utazhatsz vele, bármilyen közlekedési eszközön (kivéve az U-buszokat, távolsági vonatokat, repülőt ;) ) busz, villamos, vonat, metró, de érvényes a suomenlinnai kompra is.

A sima jegy áráról:
Ha csak körzeten, "városon" belül utazol, akkor az árak:
Helsinki normál jegy 2,20€, automatából 2€, (csak villamosra és csak automatából 1,80€); Vantaa és Espoo belső körzetű jegyei 2,50€-ba kerülnek.
Az egykörzetes jegy megvételtől számolva 60 percig érvényes (busz, villamos, metró, stb. mint fent.)

A seutu-jegy (Hel. és Esp. és Van.) 4€, 80 percig érvényes. **


A lähijunán, vagyis az elővárosi vonaton csak a kijelölt kocsiban (lipunmyynti) lehet jegyet a kalauztól venni - aki amúgy nem ellenőriz, csak jegyet árul. Buszon, villamoson a sofőr árul jegyet.


(Rendes YTV-bérletet csak akkor tudnál venni, ha erre a környékre van bejelentett lakcímed.)

Myyrmäkibe az M-juna megy a tizensokadik vágányról, Espooba sok más egyéb, attól függően, hogy melyik városrészbe utaznál.

Nagyon sűrű a buszhálózat, érdemes indulás előtt rápillantani a honlapra, hátha tud egy jobb megoldást, nekem sokszor bejött.***