pberencz Creative Commons License 2009.05.03 0 0 240

Sziasztok!

 

A lelkes jelenlegi és jövőbeni VW RNS-510 tulajokhoz kívánok szólni! 8)

 

Van  ugye az "A" verzió és újabban (talán még múlt év végén) pedig megjelent a "B" is. Különbség nem sok, de a sznobérai azért azt mondatja mindenkivel, hogy márpedig neki az új kell!

 

Az alábbi különbségeket nyújtja az új:

-A fader-ballance funkciók vezérlése megújult, egy célkeresztel tudjuk állítani a hagzást egy felülről megrajzolt autóbelsőben. Jópofa...

-Beállíthatjuk, hogy az óra látható legyen, rádió, vagy egyéb zene hallgatásakor.

-Megjelent egy AV out menüpont, gyanítom, hogy a külső monitorok csatlakoztatása végett.

-Állítólag gyorsabb érintőképernyő reakció... Nekem ez nem tűnt fel, szerintem eddig sem volt baj a gyorsasággal.

-A hangerő szabályzásának kijelzése már nem a képernyő közepén van -kitakarva ezzel a térkép nagy részét- hanem lekerült az alsó sávba, így kevésbé zavarva az egyéb dolgokat.

-Valamit variáltak a bluetooth-szal is, de ez csak akkor számít, ha amúgy is van gyári kihangosítás a kocsiban.

-Valószínűleg van még más is, de azt még nem vettem észre...

 

Nos, eddig minden oké. A probléma ott kezdődik, hogy az interneten elérhető egy firmware frissítés, amit, ha rátöltünk az "A" verziójú készülékünkre, akkor egy csapásra "B" lesz belőle.

Ez idáig szépen is hangzik, DE sajnos nem feltétlenül működik!!!

Alapvetően nem tudom mi lehet a baj, de az esetek többségében csúnya kudarcról számolnak be a szoftver frissítéssel próbálkozó lelkes pilóták, akik a pár nap elteltével sem érkező segítség után, kétségbeesetten visítva örjöngenek! Az eddig tökéletesen működő csúcskategóriájú gyári navigációjuk ugyanis totál halottá vált, azon SEMMILYEN funkció nem működik immáron! Igen, sem a rádió, sem a navi, sem a dvd, SEMMI!!!

 

Van egy-két sikeres és egyben baromi szerencsés próbálkozó is, akinek a letöltés után valóban működik a "B" verzió, ám a számuk tényleg elenyésző a többiekhez képest!

 

Úgyhogy röviden: Azt tanácsolom az RNS-510 tulajoknak, hogy NE PRÓBÁLKOZZANAK a netről letöltött szoftverrel, mert aránylag nagy az esély rá, hogy lesz néhány kellemetlen pillanatuk!!!

 

Ha mindenáron "B" verziójú szoftvert szeretnének, akkor bátran forduljanak valamelyik hivatalos márkaszervízhez, ahol tudják frissíteni az eredeti "A" programot. Az esetek többségében nyilván nem ingyen (gondolom van lehetőség haversági alapon is), de legalább működni fog! A beavatkozás kb 1 órát igényel, ennyi idő alatt települ fel az új program. Az eddig futó térképverzió (és minden más is, tehát a teljes memória, zenékkel, mindennel) törlődik, tehát, ha valakinek nincs térképlemeze, akkor célszerű vagy beszerezni előtte azt is, vagy kölcsönkérni egyet, vagy "haverságból" rátöltetni abból is a legfrissebbet a szervizben. Valószínűleg erre van a legkevesebb esély, mivel a térképet baromi drágán árulják amúgy...

 

 

Remélem kevesen fogtok beleszaladni ebbe a problémába, de, ha netán a figyelmeztetés ellenére mégis, akkor legalább a gyógymód immáron ismert.

 

 

Peti

 

u.i.: Természetesen az általam vállalt fél év garancia, a fenti próbálkozások esetén fellépő "hibára" egyáltalán nem érvényes, ha valaki lenullázza az amúgy tökéletesen működő gépét, akkor az kéretik a hivatalos márkaszervízben érdeklődni a továbbiakról! (Látható és egyértelmű jelei vannak a sikertelen szoftver upgrade-nek, amiket "csakúgy, magától" nem produkál a szerkezet...)     8)