kisharsány Creative Commons License 2009.05.04 0 0 71

 

 Ühüm...

 

   Azért egy embernek fel kellene már venni a kesztyűt, s mindezt az ordinális baromságtömeget egyenként, forrásadatokkal alátámasztva mindég, és mindég megcáfolni.

 

 Pld.: Végül a szarmaták az . ie. 3. században a Krím félsziget vidékére szorították vissza őket, ahol megalapították harmadik és egyben utolsó birodalmukat.

 

  ..erre tökéletes a betett térképem, avagy:

 

 Ez mintegy öt évszázadon át állt fenn, mígnem  - tehát Kr.u. a 2. szd.-ban tartunk -

 

 i .sz. 3. században a térséget elfoglaló gótok elsöpörték a szkítákat, akik a Kaukázus előterébe szorultak vissza, majd a középkor folyamán az iráni oszétok népcsoportjába olvadtak be."

 

 ...és jön a medve!!:)) ..jön Menander Protector (mondjuk picinyt "megkésik", a maga 6.szd.-i közléseivel, de olvasni érdemes:

 

  "... a rómaiak veresége után az avarok hadvezére üzenetet küldött Tiberioshoz. A kiküldött üzenetvivő így szólt: 'Hogyan merészeltetek harcos kezek hiányának betegségében szenvedve az avarok, tehát éppen a szkíták ellen háborút indítani? Vagy nincsenek irataitok és feljegyzéseitek, amelyek olvasása megismertethet benneteket azzal a ténnyel, hogy a szkíta törzsek leküzdhetetlenek és megverhetetlenek?' Tiberios..." ( in Kánnai Zoltán: A szkítáktól a székelyekig..." 17.o.)

 

 Namost két dolog: egyrészt kéretik felfigyelni a költői megfogalmazásra:harcos kezek hiányának betegségében szenvedve" azért nem egy primitív csiki-csuki ötvenfős törzsi kultúrát fejez ki!!!!!!!!!!

 

 a másik:"nincsenek irataitok és feljegyzéseitek, amelyek olvasása..."

 

  triviális-sőt érvalap- számára ez a három fogalom: irat, feljegyzés, történelemtudomány/emlékezet

 

 ideje lenne már levenni a nejlonzacskót a fejünkről !!!!

 

  ...ezek az avarok/későhunok vannak itt a Kárpát-medencében!! - az a Baján egyik főemberük, kinek egyedül egy törökországi kisvárosban van szobra - és ezek az avarok "fogadják" az árpádi testvéreket (akkor, amikor).

 

 ja, és hogy a felcímhez is szóljak: tessen megnézni a térképet a Buddha/Buda esély vonatkozásában. (irodalmi adatot csak kérésre közlök)

 

  kisharsány

 


 

Előzmény: Törölt nick (69)