aas Creative Commons License 2009.05.05 0 0 251

Haho !

 

Már tavaly december óta használok gyári RNS-510 kütyüt Altea XL-ben, de csak most leltem rá a fórumra...

 

Eredetileg V3 DVD lemezzel feltöltve kaptam az autót, az eredeti dupla DVD tokban adtak hozzá még egy DVD-Video-t is, amiben egy néni részletesen bemutatja a kezelését. Azóta meglett a V4-es DVD is (Nyugat Európa + Magyarország), de sok dolog nincs még mindig rajta, pedig nagyon vártam a módosításokat. Nincs pl. M0 Ferihegytől a Megyeri hídig, (a híd sem). Nosza beregisztráltam a NavTeq hibabejelentő oldalára - mint régen az Igo esetében a topmap oldalra - és elkezdtem szorgosan küldözgetni a hibákat. Talán a 12. pontosítás-javítás után vettem észre, hogy a következő, amit beküldenék, már rendben van és jó, nem is kell javítani. Tehát a NavTeq adatbázisában rendben van, de a 2009-es kiadású V4 mégsem tartalmazza. Pedig másfél éve vátozott dolgok is hibádzanak olykor... Talán nem voltak elég alaposak a NavTeq => VW konvertálók ?

 

Lenne még pár apróbb kérdésem, hátha valaki belefutott már:

 

Hogyan lehet gyorsan előre-hátra haladni DVD filmben ? Nekem a képernyőn előjövő érintőgombokkal kb. 1.1×-es sebességgel halad előre és hátra, ez nem sokkal több, mintha nézném :-)  A kedvenc sorozatomba (Top Gear) is tettem 5 percenként Chaptert, hogy tudjak azért léptetgetni, ha üres várakozó perceimben művelődök.

 

MIX mód: Ha van egy MP3 file és vannak alkönyvtárak, akkor (ha a Setup-ban engedélyeztük) lehet random az összes almappában. Ha olyan mappából indulnék (pl root), ahol nincs MP3 file, csak mappák, akkor ki hogyan csinálja ezt ?

 

Egyébként a hangminőség valóban nagyon jó, a rádió egészen átlag feletti, a DVD film hangja meg fenomenális. Mindössze az MP3 lejátszás átlagosabb, pedig minden CD-met 256-320 kbittel grabbeltem be a merevlemezre, de a hangminősége mégis inkább csak "elmegy".

 

Fertelmesen lassú a DVD olvasó. Olyan érzés, mint 1994 körül az első PC-s Sony CD olvasók idején. Nagyon finnyás, DVD-RW lemezekkel nem mindig szeret barátkozni, a DVD és DVD-DL viszont egyaránt OK neki. Mivel a Seat verzióban nincs SD slot, így az adatbevitel csak DVD-ről megy, ha lenne kártyaolvasó, nem is kellene az egész mizéria.

 

Tetszik a háromgombos Ctrl-Alt-Del ujraindító funkció, olyan Windows-os... :-)

 

Az automata fényerőszabályozó még egy kicsit mehetne lejjebb, éjszakai vezetésnél még nekem egy picit zavaró. ha nem navigációs módban van. Egyébként a hangnavigációt nem is használom (kellemes hangú gépnéni pedig), néha csak úgy angol nyelvgyakorlás miatt rábökök a jobb felső gombra, hogy mondhasson valamit... :-)

 

Még egy apró észrevétel, egy kicsit késik néha a térkép, olyan 10-40 métert. Annyira nem aggasztó, de ha kétesélyes a dolog, hogy jobbra kanyar és most van egy, meg lesz egy következő utca is, akkor most kell menni. Jó, hogy nincs "újratervezés" duma...

 

Előzmény: ggalamb (210)