ecoenerg Creative Commons License 2009.05.18 0 0 498
Kedves Peterch!

Az a tapasztalatom, hogy egy felújításon / építésen könnyedén lehet bukni egy félmillát. Elég egy kis nemtörődömség, információ hiány, ilyesmi.

A konkrét esetben pl.: egy 8 szobás panzióhoz beépítették a vezetékeket, termosztátokat, rárakták a gipszkartont, glettelés, festés, stb.
Amikor a tulajdonos megtudta, hogy egy vezetékkel többet kellett volna betenni
(ami akkor 5000 Ft-ból kijött volna) ahhoz, hogy két áramkörön működtethessék az infralapokat, azonnal hívta a szerelőjét, de már késő volt. Két plusz vezetéket már
csak bontás, festés, stb. árán tudnák betenni. Így viszont a panzió fűtés 20 %-kal többe fog kerülni! Szerinted hány Ft lesz a többet?

Vagy egy másik: 40 m2 kisméretű téglafalat legipszkartonoztak úgy, hogy nem tettek be alá hőszigetelést. Kívülről pedig egyéb okokból nem lehet hőszigetelni.
Szerinted ez hiba volt?
Mert szerintem igen! Ha legalább 10 cm üveggyapotot alátesznek, sokat javult volna a helyzet. Szerintem csak ez a két veszteség eléri a félmillát...

Negyven éve találkozok ilyen esetekkel. Nálatok jobbak a körülmények? Akkor söry!
Egyébként szerintem az a nagyképű, aki kijelenti, hogy csak az a jó, amit ő (nem is) ismer! Ilyen-olyan fórumokon rengetegen írnak be iskolában megtanult képletek levezetésével okos(kodó) hozzászólásokat. Én nem érek rá ilyesmire. Csak akkor
szólok, ha már annyira hibás az elmélet, hogy az fáj...

Tehát, -a belevaura visszatérve-, nem (csak) a portékám jobb, hanem olyan sok mindenre kiterjedő -könnyen ellenőrizhető és alkalmazható- információt adok, ami csak a Vevőinknek jár. Valszeg ezért van az, hogy az egyik hozza a sokadikat is... :)

A plusz információt az Ő helyzetére / adottságaira igazítva adom át, az utóbbi negyven év tapasztalata alapján. Csak neki szól! És Ő ezt átérzi... :)

Egyébként sok-sok éve, folyamatosan tanulok. Fejlesztünk, gyártunk és eladunk termékeket. Jelenleg hat honlapunk van különböző saját dolgainkkal. Most is készül kettő. Nem magyarázkodni akarok. Ezek -bármikor ellenőrizhető- tények.

Felőlem mondhatod, hogy nagyképű. Nem zavar. Az jobban bosszant, ha valakik a tudás hiányát hangerővel kompenzálják. Ha érdekel, 1x nézd meg a Weboldalaim, és aztán kritizálj. Addig is jó egészséget, és szép napot kívánok.
Előzmény: peterch (497)