kisharsány Creative Commons License 2009.05.28 0 0 476

 

 Nem tudom emlékszel-e Kisharsàny, hogy e téma elején volt rola szo, hogy a régészek àllitàsa szerint, a mai amerindiànok ôsei elôtt europid fajta emberek is éltek Amerikàban. Viszont ez még a kôkorszakban volt, az utolso jégkorszak elôtt(alatt?).

Fene tudja. Mindenesetre az biztos, hogy nem Kolombus talàlta meg Amerikàt. Civilizàciok jönnek, mennek; s mindent ujra kell kezdeni...


  Nem, erre nem emlékszem, most meg nincs időm visszanézni. Arra viszont emlékszem, hogy a dél-amerikai bennszülöttek az isteneiket a nyugati nagy tengerről várták vissza. Többek közt a Tollaskígyót is... Szerencsétlenek Pizarróékban őket gondolták visszajönni, főleg hogy a lovat is meglátták... (Ami azért is érdekes, mert az éamerikai bennszülöttek meg ismerték már tudtommal ekkor a lovat.) De azért mindenképp': vajjon milyen emlékeik-hagyományaik lehettek még, amennyiben rituáléjuk része volt tk. az emberáldozat- ahol az istenségnek a szívet ajánlották ? - s mindezt piramis tetején...!

 (Esküszöm, ennek semmi magyari vonatkozása, úgyhogy tiszteletlenül megoffollak:)))  - off = (egyenlő) témánkívüli - hosszabb, nem szoktatok hozzá, - de a mienk !!

 

 kisharsány

Előzmény: Nicsinyo (475)