czzs Creative Commons License 2009.05.29 0 0 21365
Csak azért kérdezem, mert nekem olyan van. Igaz, nem 5000-ért, hanem 6000-ért.

Érdekes, nekem még mindig 5000 Ft, és a korlátlan adatforgalom is igaz.
Ja, hogy egy bizony határ felett lecsökken a sávszélességem? Ezt megköszönöm azoknak, akik egy korlátos hálózaton ész nélkül töltenek le minden sz@rt (megj: én linux disztribúciókat töltenék le szívesen kipróbálás céljából, de inkább nem teszem, amíg nem lesz vezetékes hozzáférésem, mert ez nem arra való, legfeljebb néha frissítgetem a működő rendszerem).

Ugyanakkor egy érdekes tapasztalat: Budapest a jellemző max. sebességem 300-400 kB/s. Most vidéken vagyok, itt 600-700 kB/s is lazán megy, néha több is, ami már nagyon közelíti az elérhető 7,2 Mbit/s elméleti maximumot. Újabb bizonyíték arra, hogy a hálózat kihasználtsága erősen visszahat az elérhető sávszélességre.

Ezt látva, egyre inkább egyetértek azzal, hogy legyen korlátok közé szorítva a sávszélesség értelmetlen lekötése. És hogy ezt úgy teszi a cég, hogy ha véletlenül (vagy kényszerűen) túllépem a korlátot, akkor nem fizetem rá a gatyámat, "csak" a betárcsázós internet sebességére esek vissza, ez nekem még jó is. Akinek ez sem tetszik, annak ott a nagyobb adatforgalmat tartalmazó csomag is, vagy a vezetékes ajánlatok tömege.

Bár tény, hogy mostanában elég sokszor van csak GPRS, pedig fényévekre vagyok az 5GB-től.
Ilyet jó ideje már nem tapasztalatok. Vagy a hálózat bővült jelentősen, vagy az ész nélkül letöltőket sikerült lerázni :-)
Előzmény: Tündi2003 (21364)