spottedangels Creative Commons License 2009.06.12 0 0 153

Hello!
 
Köszi a szép szavakat! Nyugodtan merj csak írni, attól mert nem tk-es kutyust veszel, én szívemen-lelekemen viselem a dalmatákat és a tk nélkülieknek is örülök, ha jó helyre kerülnek, ha már megszülettek. Csak ha szukát veszel, érdemes ivartalaníttatni, vagy legalább is nem hagyni, hogy utóda szülessen. (Ettől függetlenül nagyon ellenzem a tk nélküli kutyákat, de ha már megszülettek, legyenek jó helyen.) /Csak megjegyzem, hogy tökéletes kutya nincs, még a kiállítási kutyák sem azok/ :-)

Ha lesz kutyusod, nyugodtan eljöhettek a találkozóra, bármilyen dalmatát szeretettel várunk!!!
 
Azt jól teszed, hogy megfigyeled a hallását neki, a csörgő jó ötlet, de akár egy kulcscsomó is megteszi. :-)))
Nem kell feltétlenül ilyen jó minőségű táppal etetni, ha esetleg olcsóbbat szeretnél, akkor a Dog Chow-t tudom ajánlani. Pedigrre-t és hasonló társait egyáltalán nem ajánlom, mert allergiát hoz elő. (Egyébként egy zsák /15kg/ minőségi táp neki elég 3-4 hónapig!!!) Ha meg mégis minőségiben gondolkozol, miért nem veszel inkább tk-es dalmatát? A kutya magasabb árát csak egyszer kell megfizetni, a többi költség meg ugyan az, ráadásul tenyésztőnél garanciát is kapsz ha pl. netán süket, akkor visszaviheted. Egy jó vérvonalú kutyusból minőségi táppal nagyon szép kutyát "csinálhatsz" magadnak, de egy ismeretlen származású kutyusbó lehet sosem lesz olyan szép kutyád, pláne hogy nem tudhatod az ősei esetleg süketek, szőr-bőrproblémájuk, vesekövük, allergiájuk stb. volt. Ha ez netán igazolódik, sokkal többe kerül, mint egy tk-es! Csak a saját tapasztalatomból beszélek, én ezt már átéltem. De a te döntésed persze!
 
Ha hobbi célra, családtagnak veszed a kis kölyköt, akkor sokszor bejön az, hogy az alom egyik pöttyösével kölcsönös szimpátia alakul ki, egymásra rátaláltok és akkor érdemes ezt a kutyust elhozni, mert nagyon jó kapcsolat lehet belőle később. Amíg ilyen kicsi, csak arra figyelj, hogy viszonylag arányos pettyei legyenek és ne túl kevés, ne túl sok, mert még jönnek ki újabb pettyek. Legyen játékos, bohóc és semmiképp se legyen félős, vagy gubbasztós. Ilyen korban olyanok, mint az ördögök, nyüzsögnek, harapnak, ficánkolnak........Természetesen oltási könyv nélkül nem szabad elhozni, legyen legalább 2x féregtelenítve és 1-2 oltása legyen már most meg mikor elhozod.
 
Egyelőre ennyi, ha bármilyen kölyöknevelési tanácsra, vagy bármire szükséged van, nagyon szívesen segítek!!!
 
Hello

Előzmény: axonne (152)