HegyenVolgyon Creative Commons License 2009.06.23 0 0 2852
Szia!

Köszönöm kedves tanácsodat, de azért írtam le, hogy kész a ház és már nem variálható a rendszer, hogy senki ne jöjjön "inkább így kellene" jellegű tanácsokkal, ugyanis azzal nem vagyok előrébb.
Nem vitatom, hogy jól működhet egy rendzser egy szivattyúval, jól beszabályzott körökkel, de ez egy új építésű ház és az új trend szerint a többzónás szabályzással jelentős megtakarítást lehet elérni, és a gépészem így alakította ki. És szivattyúkkal van megoldva. Pont.
A kérdésemet is csak azért tettem fel, hogy hátha van valakinek egy remek ötlete erre, egyébként teljesen elégedett vagyok a munkájával.
Szuper komputerizált vezérlésről meg szó sem volt.

Amúgy a "Típus lényegtelen, tudja a feladatát!" a termosztátok esetében pont nem igaz, mert éppen a hiszterézis az a tulajdonság, amiben lényeges különbségek vannak köztük. Ez az a fogalom, amely azt a különbséget hivatott jelölni, hogy a beállított értékhez képest mikor kapcsolja ki a kazánt, illetve visszahűléskor mikor kapcsolja újra vissza. Namost van olyan, ami 1 fok különbséggel játszik (1 fok túlfűtés 6% energiatöbblet), és van olyan is, ami csak 0,2-vel dolgozik... na ez a nem mindegy.
Ja és nem a legdrágább a legjobb. Sokszor csak nagyobb a kijelzője és szebben világít.

Azért köszi mégegyszer.

A kérdés továbbra is nyitott.
Előzmény: erbe (2851)