abani Creative Commons License 2009.06.28 0 0 500
Kedves James,

olvasd el: Paál Zoltán művét, regék, ősi történetek, sámánszövegek rendszere, szinte mitologikus anyag, mely kb. Kr. e. 4040 -től Kr. sz. 1780-ig meséli el a palócok regevilágát.

A hun törzsszövetség központja Ordosz volt , ahol rendszeresen összeültek a törzsek küldöttei , egyeztették írásukat / a rovásírást/ , kalandozási kötelezettségeiket stb. Hatalmas történet, s izgalmas, mint a Biblia . A kérdés: hogyan volt képes egy ózdi kohász ilyen szerteágazó , hatalmas fantáziát /műveltséget?/ igénylő mű megalkotására ? Erre mondják sokan a beavatást , látomásokat /ha Edgar Cayce- nek lehettek , a mi kohászunknak miért ne?:))

"Mióta a Püski Kiadónál 1998-ban megjelent Paál Zoltán: Avisura-Igazszólás c. kétkötetes gyűjteménye /töredéke a "tudásnak"/, rengeteg a követő, a hívő...s egyre több a sámán... Vannak találkozók, képzések, beavatások ...Érdemes utánaolvasni, mert hatalmas már az irodalma , s érdekes, izgalmas , terjedelmes meséről van szó, ilyenre vágyakozik a lelkünk, fantáziánk , s ha agyunkat kikapcsolva élvezzük, nagyon jó! Különböző érdekek bármikor vallássá emelhetik, sámánokkal, táltosokkal, szakrális helyekkel, már most több ezer követője van , s egy régi erkölcsét, hagyományait vesztett országban, önző politikusok, hazug vezetők között virágzik a tisztaság iránti vágy, az ősi erkölcs , hagyományok, emlékek, valami egész világot átszövő világbölcselet megismerésére vonatkozó szándék"

Kérdésedre a válasz: Minden aminek nincs bizonyítva az ellenkezője elfogadható.
Előzmény: James60 (499)