Mercutio_ Creative Commons License 2009.07.02 0 0 8742

Sziasztok!

 

Belassult az XP az egyik PC-n, valamilyen trójaira gyanakszom.

 

NOD talált ezt-azt leszedte, de a gép továbbra is lassú volt. (Természetesen csökkentett módban futott és full kereséssel)

 

Stingert leszedtem, és próbáltam a leírása szerint kikapcsolni a visszaállítási pontot, de amikor azt a fület választom a win32dll.exe vagy mi (tudom nem elég egzakt, de most dolgozom) egyszerűen elszállt. Mindegy, azért a stingert lefuttattam és "generic Artemis trojan"-t talált, amit elvileg le is szedett, de gondolom a visszaállítási pont megléte miatt ez visszamászik.

A gép még mindíg lassan indul, menet közben is érezhetően lassú, és a leállításnál a "Windows leáll" képernyő 10 perc várakozás után se tűnik el:(

 

Létezik olyan hatákony (és lehetőleg ingyenes) vírusírtó, ami cd-ről bootol így még a win futtatása előtt elindul és rendbetehető vele a rendszer?

 

Avira bootolós-linuxos változatát leszedtem, de nekem úgy tűnik, hogy vagy nem látja az ntfs-t, vagy csak látja, de nem kezeli, ugyanis a célmappa kiválasztásnál megtaláltam a vincseszter nevével kezdődő és meghajtónként külön könyvtárnak látszó struktúrát, de bármelyiket választom ki pár másodperc alatt végez a program.

Ha az egyel magasabb könyvtárat választom ki akkor is:(