Rebello Creative Commons License 2009.07.23 0 0 3820
Sziasztok!

Kérdezhetek az érintettektől egy olyat, hogy: a szóban forgó (felkínált) koncertfelvételek tartalmaznak alkalmankénti; spontán zenei elemeket? Persze; Ákos konfjain és énekén kívül…

 

Missy B. egyik korábbi bejegyzését olvasva, a felhasznált hangszerek/hangszínek hallatán, könnyen megállapítható, hogy ki mit játszik. Függetlenül attól, hogy kinek a "tollából" származik az adott kompozíció. Egyébként én azt gondolom mostanra, hogy a Pecsás koncertekig volt minden technika frankón éles. Például; egy színpad mögötti előzményeket mutató videó alkalmával, talán 91 április, ott még - Gábor a kezében szorongatja a D20-as mentéseihez használt floppykat. *Amiért szerintem minden szakmai elismerést abszolút megérdemel, hiszen olyan hangszíneket tudott kicsikarni a D20-ból, hogy le a kalappal. Ha belegondolok, hogy ez a hangszer volt a zenekészítés egyik meghatározó eleme, egészen az 1984-es című lemezig, hát egyszerűen hihetetlen. Éppen ebből kifolyólag gondolom azt is (élő, vagy sem), hogyha egy bizonyos megszólalásra/hangzásra van szükség, akkor igenis pótolhatatlanok ezek a tényezők. Vagyis; a Provokatőr jellegzetes bass hangszínét, továbbra is csak a D20 fogja oly módon előállítani/szolgáltatni, ahogy azt a lemezen is hallhatjuk/megszoktuk. De ne hari! Nem szakmázom!

Viszont titkon remélem, hogy Ők is benéznek ide néha, és utólag; valamennyire jóleső lehet nekik is egy ilyesfajta; ún. szakmai elismerés is. Tényleg csodát csodára halmoztak, az akkori technikai lehetőségek/elérhetőségek ismeretében. Úgyhogy, amikor Gábor azt mondta, hogy Ő inkább a programozásért volt a felelős, akkor nem kisebb feladatkörben tüntette fel magát, mint a (nagyobb számban) dalszerző Hauber Zsoltit. Félelmetesen jó ötletei érhetők nyomon (MG) még a Jóslaton is, pedig Ő ott már nem nagyon vett részt a dalszerzésben (saját elmondása szerint).

Én kíváncsi lennék arra, hogy mostanság milyen dallamok/szerzemények hagyják el, a közben már csak otthoni elfoglaltsággá visszaléptetett - zenei énjét. De sajna ez nem publikus.

Jó nyaralást, kb. még egy hónapig!