Nicsinyo Creative Commons License 2009.07.23 0 0 490
Erdekes dolgokra hivja föl az olvaso figyelmét ez a Cser Ferenc. (Gyôkerek)

Pl. a magyar konyhàval kapcsolatban azt irja, hogy a magyar népi konyha mindig inkàbb "fôzô" volt (és most is az), nem "sütô".
A magyar mindig inkàbb vizben (levesek, pörköltek) fözte, pàrolta a hust, szòszosan, ha süti, akkor is elôször pàcolja...stb.
A nem magyar europai népek inkàbb sütôk. Ràcson, lapokon, serpenyôben hirtelen sütik a hust. Ma is ny.-europàban a barbecue a csalàdi, baràti összejövetelek étkezési szokàsa, amikor a szabadban sütik a husszeleteket, ugyanakkor nàlunk a bogràcs.
A magyari népek - még ha éppen pàsztorok voltak is - akkor is fôztek. A kiszàritott husport, zôldségport csak vizzel össze kellett keverni és készen volt az étel.