Dorothy76 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2227
Tisztelt Doktor úr!
A honlapját és ezen fórumot 3,5 évre visszamenőleg elolvasva lenne néhány kérdésem, ami nem világos. Előre elnézést a kisregényért.
Vegyük a lábszárat példának. Elvégez a Doktor úr egy kezelést. Az összes hajhagyma 60-75 %-a aktív, egy alkalommal ennek 30 %-át tudja a lézer elpusztítani. Legrosszabb esetben a 60 % x 30 %, tehát az összes hajhagyma 18 %-a tutira, végérvényes elhal, soha többé nem növeszt szőrt? Tehát a lábszár kb 10 ezer hajhagymáját tekintve kimondhatjuk, hogy 1800-nak végleg vége? Vagy erre a 18 %-ra is igaz az, hogy valamilyen későbbi behatás (hormonváltozás, klimax, gyógyszeres kezelés stb) miatt újra szőrt növeszt?
És mi történik 8-10 hét múlva? A maradék 82 % 60-75 %-a lesz aktív és ennek a 30 %-át tudja a lézer elpusztítani? Vagy az egy lézerkezelést követően mindegyik (82 %) szőrszál újra szőrt kezd növeszteni és lesz aktív szakaszban?
Ne haragudjon, nem a kákán keresem a csomót, csak szeretném érteni a dolgot. Ha pedig butaságot vagy túl egyértelműt kérdezek, ne nevessen ki, kérem.
Lábszár esetén nem tudok felvenni 6 kezelést, mert nyáron óhatatlanul is éri majd fény. Hány kezelés fér bele most ősszel-télen, ha jelenleg elég napbarnított a lábam és jövő április-májusban már napra szeretnék menni? Szoknyát, rövidnadrágot hordanék, levegőn lennék egész hétvégén és nem akarok 100 faktoros krémet rákenni, és természetesen nem szeretnék irritációt, komplikációt. Egyébként könnyen barnuló bőröm van, sötét szőrrel :) 3 kezelés fér bele? Ekkor a szőrzetem kb 35 %-a marad meg, és ez vékonyabb lesz, mint volt? És ez már nem fognak bőr alatt visszanőni? Elveszítem a Doktor úr adta garanciát, ha a fennmaradó 3 kezelést csak jövő ősszel-télen veszem fel? Tehát a 8-10 hét helyett mondjuk 4-5 hónap marad ki?
Nyilván, a lábszáron 6 kezeléssel elérhető 90 %-os véglegesség is kitűnő eredmény, ha a fennmaradó 10 % nem bőr alá nő vissza és nem okoz problémát. (Jelenleg a lábamon óvatos becslés szerint is a szőr 70 %-a bőr alatt nő vissza.)
És mire kell a fenntartó kezelés 1-4 évente? Erre a maradék 10 % szőrre, vagy a 90 %-ból is nőhet vissza valamennyi? Mennyi?
Köszönöm a válaszait.
Dorothy