Vivy22 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 652
EEG, carotis ultrahang... pff... kínai :) na jó, az EEG-t tudom, mi, és hogyan csinálják. A másikat nem tudom, hogyan csinálják... én ma még szemészetre kérek időpontot, meg reumatológiára, mert a nyaki gerinc probléma is okozhatja a rosszulléteimet, mert az agyban nem jó a vérkeringés... meg az egyensúlyérző rendszerben... na majd meglátjuk. Mindjárt megyek neurológiára, 11.45re van időpontom. Kicsit félek, mert eddig mindig rosszul lettem várakozás közben is.... :S múltkor volt olyan, hogy időpontra mentem valahova, és rá 2 órára jutottam be... na ettől félek.

Ezt írják valahol a hányingeres-szédüléses rosszullétről:
"Az egyensúlyérző rendszer nem csak külső okok miatt jöhet izgalomba. A középfül, ill. belső fül betegségei is okozhatják. A nyaki gerinc meszesedése következtében vérkeringési zavar (vertebrobasilaris insuffitientia) is előfordul."
"Az egyensúlyérző rendszer betegsége a Menière-betegség, ilyenkor a félkörös ívjáratokban található folyadék felszaporodik, s ezt rohamokban jelentkező forgó jellegű szédülés, fülzúgás, szemtekerezgés (nystagmus) és hányás kíséri. Jóval gyakoribb az egyensúlyérző rendszerhez tartozó ideg gyulladása (vestibularis neuritis), amit feltehetően vírusfertőzés okoz. Ilyenkor rendszerint a fej mozdítására jelentkezik a forgó jellegű szédülés, amit hányinger, hányás kísér. Nagyon ijesztő, kellemetlen betegség, azonban nem súlyos és magától meggyógyul."

Azt hiszem, nem is olvasgatok már ilyeneket, mert a végén még beképzelek magamnak minden betegséget.... :) :(
Előzmény: landsmann (651)